• Τετ, 14/02/2024 - 17:38
Αντί να ξύσουνε το πάτο του βαρελιού... Ξύσανε και άλλο τη σάρκα των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων...
 
Αντί να ξύσουνε το πάτο του βαρελιού...

Ξύσανε και άλλο τη σάρκα των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων...

Στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων ο πρωθυπουργός με απύθμενο θράσος πρότεινε λιγότερα από αυτά που είχε προτείνει προφορικά στους αγρότες κατά την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός δε θεωρούνε ούτε νόμιμα ούτε δίκαια τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων. Η κυβέρνηση είναι απέναντι σε κάθε διεκδίκηση και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης και του πολιτικού της προσωπικού σε βάρος των  συμφερόντων των καταπιεζόμενων μαζών της εργατικής τάξης και σύμμαχων στρωμάτων της.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι συνδιαλέγεται για το «καλό των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα», προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να μπορέσει να ξεφύγει από τον συντονισμό των μπλόκων, των αγωνιζόμενων φοιτητών αλλά και τον απεργιακό αναβρασμό-αγανάκτηση που επικρατεί στους εργαζόμενους. Προσπαθεί να φανεί ως «κυβέρνηση -διαλόγου» την ώρα που καταστέλει τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Όλα τα σφυριά πρέπει να βαρέσουν για να ενωθούν τα μεγάλα ρυάκια αντίστασης αγροτών -εργατών-νεολαίας σε ένα ποτάμι ανατροπής της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαικής Ένωσης. Αυτός ο δρόμος θα ανοίξει με αναβάθμιση του αντικυβερνητικού και αντιΕΕ προσανατολισμού του κινήματος από τη σκοπιά των κοινωνικών και λαικών αναγκών και όχι της δήθεν «εθνικής» διαπραγμάτευσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν συναποφασίσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική στην ΕΕ για την εξυπηρέτηση των πολυεθνικών, του ντόπιου αγροτοδιατροφικού κεφαλαίου και τα κυκλώματα των μεγαλοαγροτών – μεγαλοεμπόρων και όλο του αδηφάγου δικτύου (καρτέλ) εμπορίας των αγροτικών προιόντων.

Οι χιλιάδες μικροί και μεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι , οι εργατοαγρότες- αγροτοεργάτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος κυβερνήσεων-ΕΕ είναι το ξεκλήρισμα τους και η υποταγή τους στα κυρίαρχα στρώματα της υπαίθρου και της αγοράς. Δεν θα κάνουν βήμα πίσω από την επιδίωξή τους όσους ελιγμούς και να κάνουνε.

Μόνος δρόμος είναι η συνέχιση και η κλιμάκωση του αγώνα σε συντονισμό με τους αγωνιζόμενους φοιτητές και με το απεργιακό ρεύμα που διαμορφώνεται στους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παρά την υπονομευτική στάση του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος.

Μόνη ελπίδα ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής για να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση και η πολιτική της, για να διαμορφωθούν όροι πραγματικών κατακτήσεων κόντρα στη δημοσιονομική προσαρμογή της Ε.Ε. που εξυπηρετεί ο κυβερνητικός «τσαμπουκάς».

·         Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων

·         Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς

 

   STOP ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΜΠΛΟΚΑ ΠΑΝΤΟΥ-ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο «ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ»

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

αγροτοδιατροφική επιτροπή της

ΑΝΤ.ΑΡ.Σ.Υ.Α