• Παρ, 16/02/2024 - 17:41
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις αποφάσεις συνέχισης του αγώνα με την κάθοδο στην Αθήνα που παίρνουν οι αγρότες στο ένα μετά το άλλο στα μπλόκα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις αποφάσεις συνέχισης του αγώνα με την κάθοδο στην Αθήνα που παίρνουν οι αγρότες στο ένα μετά το άλλο στα μπλόκα.
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ νόμιζε ότι θα κοροϊδέψει τους ανθρώπους του μόχθου πετώντας τους κυριολεκτικά ψίχουλα που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και δεν απαντάνε σε κανένα από τα αιτήματά τους.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και τους αγρότες, όπως και τους φοιτητές με καταστολή. Όπως στέλνει τα ΜΑΤ να εγκατασταθούν μέσα και γύρω απ τις χολές και επιδιώκειε να απολύσει αγωνιστές απ το πανεπιστήμιο, έτσι βάζει τα ΜΑΤ  μέσα και γύρω από τα μπλόκα για να εμποδίσει την κλιμάκωση της πάλης.  
 
Οι εργαζόμενοι στην πόλη έχουν κάθε λόγο να υποστηρίξουν ολόπλευρα τον αγώνα των αγροτών. Ο αγώνας τους για να παραμείνουν στην γη ενάντια στο  ξεκλήρισμά τους που προωθούν οι νεοτσιφλικάδες καπιταλιστές της γης και της αγροτικής βιομηχανίας, με την στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, με όπλο την νέα ΚΑΠ και την "πράσινη συμφωνία της ΕΕ", το "Μητρώο Αγροτών" και το πανάκριβο κόστος παραγωγής, είναι συμφέρον όλου του λαού, του εργάτη και του μικρομεσαίου στην πόλη που στενάζει κάτω από το βάρος της ακρίβειας.
 
Η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια, η απόλυτη κυριαρχία της αγοράς με τα χρηματιστήρια ενέργειας και τροφίμων, ο πόλεμος στην Ουκρανία που εκτινάσσει τις τιμές των πρώτων υλών, η διάλυση των δημόσιων και άλλων κοινωνικών υπηρεσιών στην ύπαιθρο (όπως το κλείσιμο σχολείων και η διάλυση των νοσοκομείων) δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση για την μικρομεσαία αγροτιά.
 
Για αυτό η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους περνάει μέσα από την σύγκρουση με την πολιτική της ΝΔ και την συναίνεση, την ρήξη με την πολιτική της ΕΕ, για μια άλλη πολιτική με κέντρο τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, την ασφαλή και φτηνή διατροφή για τον λαό, την προστασία της φύσης.
 
Η κοινή πάλη εργατών-αγροτών-φοιτητών για ψωμί, παιδεία, υγεία. δημοκρατία μπορεί να κλονίσει την κυβέρνηση και την πολιτική της. 
 
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ  ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΛΙΟ