• Πέμ, 14/03/2024 - 13:25
Να αποδοθούν οι ευθύνες όσων οδήγησαν με την πολιτική τους στην αυτοκτονία τον 72χρονο καρκινοπαθή

Να αποδοθούν οι ευθύνες όσων οδήγησαν με την πολιτική τους στην αυτοκτονία τον 72χρονο καρκινοπαθή

Να παραιτηθεί ο Α. Γεωργιάδης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει πρώτα απ' όλα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 72 χρόνου καρκινοπαθή Γιάννη Τουρνά, ο οποίος οδηγήθηκε στην αυτοκτονία επειδή δεν είχε έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία και τη φαρμακευτική αγωγή που είχε ανάγκη.

Το γεγονός δείχνει ξεκάθαρα τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής που ιδιωτικοποιεί την υγεία. 

Αυτήν την εγκληματική πολιτική εκπροσωπεί ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και προσπαθεί να την υπερασπιστεί με χυδαία ψέματα προσβάλλοντας τη μνήμη του θύματος και προκαλώντας την οικογένεια και ολόκληρη την κοινωνία.

Με αυτήν την πολιτική συνδέονται όσα γίνονται με τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία που αποκλείουν στην πράξη τα λαϊκά στρώματα από την αναγκαία για την ζωή τους νοσοκομειακή περίθαλψη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της υπονόμευσης της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιά που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά την περίοδο των μνημονίων.

Είναι αποτέλεσμα των επιλογών της ΕΕ που βλέπει την υγεία σαν εμπόρευμα και προωθεί την εισβολή των επιχειρηματιών, των φαρμακευτικών κολοσσών των ιδιωτικών ασφαλιστικών και των πολυεθνικών ομίλων στην δημόσια υγεία.

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου στην κυριολεξία η ανατροπή αυτής της πολιτικής.

·       Να αποδοθούν ευθύνες για όσους οδήγησαν με την πολιτική τους στην αυτοκτονία τον 72χρονο καρκινοπαθή Γ. Τουρνά. Να παραιτηθεί ο Α. Γεωργιάδης

·       Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, κοινωνική ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο τον πληθυσμό με δωρεάν πρόσβαση.

·       Όχι στα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία. Μαζικοί διορισμοί σε μόνιμες θέσεις γιατρών και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να σταματήσει η εγκληματική υποστελέχωση των νοσοκομείων.

·       Όχι στην εργασιακή εξόντωση και απαξίωση των υγειονομικών. Αύξηση των αποδοχών, ένταξη στα ΒΑΕ, διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

·       Να ανοίξουν με πλήρη σύνθεση οι μονάδες και οι υποδομές δημόσιας υγείας που έκλεισαν με τα μνημόνια.

·       Έξω οι επιχειρήσεις και οι εργολάβοι από το ΕΣΥ που είναι περιουσία του λαού και εργαζομένων.

·       Ριζική αύξηση της χρηματοδότησης. Κατάργηση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και σπουδές υγειονομικών με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και τις κατακτήσεις της επιστήμης για να διασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η ποιότητα ζωής του εργαζόμενου λαού.