• Σάβ, 23/03/2024 - 15:23
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά τον Φώτη Παπασπυρίδη..

Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε το σύντροφο Φώτη Παπασπυρίδη που έφυγε απρόσμενα και πρόωρα από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής 22/3 σε ηλικία 45 ετών.

Ο Φώτης γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1979 και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη.

Ακλόνητος στις μάχες, χωρίς να διστάσει σε δύσκολες αποφάσεις, ακέραιος στις αρχές του, πάντα με προσήλωση στο όραμά του για μια άλλη κοινωνία.

Εντάχθηκε στη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση από μαθητής τη δεκαετία ΄90. Ως φοιτητής έδρασε ενεργά στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και ήταν πρωτοπόρος αγωνιστής του φοιτητικού κινήματος μέσα από τις γραμμές της ΕΑΑΚ. Πρωταγωνίστησε στη μάχη ενάντια στο νόμο Αρσένη και σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες του φοιτητικού κινήματος, ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νΚΑ και από τα ιδρυτικά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μετά τις προπτυχιακές σπουδές του δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Σύλλογο υποψήφιων διδακτόρων του ΕΜ Πολυτεχνείου. Στην αγαπημένη γειτονιά του υπήρξε ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της αντικαπιταλιστικής κίνησης πόλης της Νέας Σμύρνης «Μια πόλη Ανάποδα» της οποίας υποψήφιος ήταν επί σειρά ετών και σε πολλές εκλογικές μάχες. Ως μισθωτός μηχανικός στήριξε και έδρασε  στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-ΣΜΤ για πολλά χρόνια.

Ο Φώτης ήταν αγωνιστής, πάντα στη πρώτη γραμμή, την πρώτη αλυσίδα. Οι λέξεις είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν την απώλειά μας. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήριά  στην οικογένειά του, τον αδερφό του Αλέκο, την αγαπημένη του σύζυγο Δήμητρα και την μικρή Νόρα που αφήνει πίσω. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους!

 

23/3/2024