• Πέμ, 28/03/2024 - 20:17
Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Νίκο Αδαμόπουλο
O σύντροφος Νίκος Αδαμόπουλος, στέλεχος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο το βράδυ. 
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και του Γραφείου του για πολλά χρόνια ήταν έναν από τους συντρόφους με τη μεγαλύτερη και  πολύπλευρη πολιτική προσφορά. όχι μόνο στο ΝΑΡ και την αντικαπιταλιστική αριστερά, αλλά στην εργατική τάξη και τον λαό 
Ο Νίκος εντάχθηκε από τα νεανικά του χρόνια στο κομμουνιστικό κίνημα μέσα απ τις γραμμές της ΚΝΕ. Έδρασε για χρόνια στους νυχτερινούς μαθητές και στο εργατικό κίνημα, ενώ αποχώρησε το 1990 και έλαβε μέρος στην ίδρυση και τη μετέπειτα πορεία του ΝΑΡ.
Πρωταγωνίστησε στο εργατικό κίνημα στον χώρο των ΟΤΑ, ήταν πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Δήμο Νέας Ιωνίας, ενώ διετέλεσε και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, με τις Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ και τις Παρεμβάσεις στο Δημόσιο αντίστοιχα. Είχε διατελέσει περιφερειακός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής και του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  
Με ατέλειωτη ανιδιοτέλεια και σεμνότητα έταξε τη ζωή του στην υπόθεση του κομμουνισμού, της επαναθεμελίωσης της κομμουνιστικής υπόθεσης, του επαναστατικού αγώνα.  
Πάντα πρωτοπόρος σε όλες τις μάχες του λαϊκού και εργατικού κινήματος, γνωστός για τη μαχητικότητά του και την αποφασιστικότητά του, χωρίς ποτέ να κάνει πίσω ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις και στους πιο σκληρούς αγώνες.

Θα λείψει πάρα πολύ, για αυτά που έδωσε και για αυτά που είχε ακόμα να δώσει. Έφυγε όρθιος κι έτσι θα τον θυμόμαστε. Θα είναι μέσα σε όλα όσα κάνουμε.

Αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μας είναι για τους δικούς του ανθρώπους, στους οποίους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια.