• Τρί, 16/04/2024 - 09:00
Ξεκίνησε η καμπάνια για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία με την εκδήλωση στη Νομική της 9/4
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νομική της Αθήνας την Τρίτη 9 Απρίλη. Εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες συμμετείχαν στην εκδήλωση που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της προεκλογικής καμπάνιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία για τις ευρωεκλογές του Ιούνη. 
 
Την εκδήλωση συντόνισε η Ελένη Βαφειάδου, δημοτική σύμβουλος Περιστερίου, και άνοιξαν με τις εισηγήσεις τους οι σ. Σπύρος Ρούμπας, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος τόνισε ότι χρειάζεται «μέγιστη δυνατή συσπείρωση» ενάντια στην Ε.Ε του πολέμου, των εξοπλισμών και των αντεργατικών επιθέσεων σε «μια περίοδο εκρηκτική όπου το κοινωνικό κλίμα αλλάζει». Στη συνέχεια η Κατερίνα Πατρικίου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, μετέφερε τα νέα της νίκης στις εκλογές του σωματείου κόντρα στη λυσσασμένες προσπάθειες του υπουργείου και της διοίκησης, συνολικά την πείρα των αγώνων για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας και τον ρόλο των μαχόμενων υγειονομικών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτόν.
 
Ξεχωριστή στιγμή στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν η παρέμβαση της Σάλμα Σάουα, Παλαιστίνιας αγωνίστριας που θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία. Η Σάλμα ξεκίνησε δηλώνοντας ότι «είναι μεγάλη τιμή δική μου και της Παλαιστινιακής Παροικίας» η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο γιατί «είμαστε μαζί στους δρόμους. Ακόμα δίνουμε μάχη για τη Γάζα και την Παλαιστίνη, που είναι αγώνας για όλη την ανθρωπότητα, γιατί είναι αγώνας για την ελευθερία. Ίδια μάχη δίνουμε μαζί ενάντια στον ρατσισμό, παλεύουμε τον σεξισμό όπως κάναμε στην συγκέντρωση της 8 Μάρτη. Θέλουμε να συμμετέχουμε σε όλους αυτούς τους αγώνες». Στο τέλος της παρέμβασής της η αίθουσα σείστηκε από το σύνθημα Λευτεριά στην Παλαιστίνη. 
 
Το λόγο πήραν ακόμα ο Χρ. Βαφειάδης εκ μέρους του ΕΚΚΕ, ο Κλ. Αντωνίου από την ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, η Αργυρή Ερωτοκρίτου από το ΣΕΚ και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ που ανέδειξε τη σημασία της πανεργατικής απεργίας στις 17 Απρίλη, οι σ.  Παν. Μαυροειδής και Κ. Τριχιάς από το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση,  ο Δ. Ζώτος δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής που μίλησε για τη δύναμη που έχει το κίνημα να τσακίσει την ακροδεξιά και τους φασίστες, ο Θ. Βουρεκάς που επισήμανε ότι η δικιά μας ρήξη-αποδέσμευση από την ΕΕ είναι διεθνιστική κι εργατική. Χαιρετισμό απεύθυνε και εκπρόσωπος της ΟΡΜΑ, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης  της αντι-ΕΕ, αντικαπιταλιστικής πάλης..
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία προχωράει σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 22/4 (11πμ ΤΕΕ, Νίκης 4) για να παρουσιάσει τις/τους υποψηφιες/ους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό της, το οποίο καταθέτει στο τέλος αυτής τη βδομάδας.