• Παρ, 07/06/2024 - 14:17
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το Σωματείο Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση»

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το Σωματείο Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση»

Αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία, αποτελούμενη από τους Θανάση Αγαπητό και Γιάννη Λαθήρα, υποψήφιο ευρωβουλευτή, συναντήθηκε χθες με τη διοίκηση του μαχητικού και δραστήριου Σωματείου Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση», στα γραφεία του, στο Ε.Κ.Θ.

Στη συζήτηση τονίστηκε το γεγονός ότι τα προβλήματα των 2,7 εκατομμυρίων απομάχων της δουλειάς, απουσιάζουν εκκωφαντικά από την ανούσια προεκλογική συζήτηση.

Επισημάνθηκε ότι τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν, είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της ΕΕ , των μνημονίων που μας επέβαλαν και της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ, διαγραφή του ληστρικού χρέους, διάλυση του Υπερταμείου, φορολόγηση του πλούτου και των κερδών της ελίτ, πέρασμα στο δημόσιο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, μείωση των τεράστιων εξοπλιστικών δαπανών κλπ. Για να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να παταχθεί η ακρίβεια που λεηλατεί τις πενιχρές συντάξεις, να δοθούν πίσω δώρα και αναδρομικά, να καταργηθούν η προσωπική διαφορά και οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Για σταθερή, μόνιμη και πλήρως ασφαλισμένη εργασία των εργαζόμενων με μείωση του χρόνου εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης. Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με πρωτοβάθμια περίθαλψη και πλήρως εξοπλισμένα νοσοκομεία.

Από τη μεριά της διοίκησης του Σωματείου έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα αιτήματα τις δράσεις του και ιδιαίτερα για τις υπεκφυγές του κράτους και κυβέρνησης να εφαρμόσουν αποφάσεις του ΣτΕ για την επιστροφή αναδρομικών των συνταξιούχων.