• Τετ, 02/07/2025 - 16:53
Κάτω τα χέρια από τον Θωμά Σιδέρη !

   

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΣΙΔΕΡΗ

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την, ουσιαστικά, απομάκρυνση, με την μη ανανέωση, μετά από δέκα χρόνια, της σύμβασης του αγωνιστή δημοσιογράφου Θωμά Σίδερη και της εκπομπής του, “Αφύλαχτη Διάβαση”. 

    Είναι πράξη φίμωσης ενός βραβευμένου δημοσιογράφου με διεθνή αναγνώριση και μίας εκπομπής που δεν "λιβάνιζε" τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ήταν πάντα στο πλευρό της Παλαιστίνης, συνέβαλε στην αποκάλυψη της δράσης του ουκρανικού ναζιστικού Τάγματος "Αζόφ", ενώ έχει στηρίξει αποφασιστικά το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που στέκεται στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων της Πύλου. Στα πλαίσια της καμπάνιας για τα δύο χρόνια από το ναυάγιο της Πύλου προβλήθηκε το συγκλονιστικό ντοκυμαντέρ του “Τα περιστέρια της Λαχώρης” όπου οι συγγενείς των θυμάτων και οι δικηγόροι τους κατακεραυνώνουν τους δολοφόνους της κυβέρνησης και του Λιμενικού.

Την κυβέρνηση ενοχλεί φυσικά το γεγονός ότι ο Θ. Σίδερης έχει καταγγείλει τις φωτογραφικές προσλήψεις ημετέρων σαν στελεχών στην ΕΡΤ, με παχυλές αμοιβές που επιβαρύνουν τον λαό, ενώ την ίδια ώρα οι μισθοί στην ΕΡΤ παραμένουν καθηλωμένοι και έρμαιο της ακρίβειας, με ένα σημαντικό τμήμα των εργαζόμενων βρίσκεται σε καθεστώς ομηρίας με τα μπλοκάκια.
 

    Η επίθεση κατά του Θωμά Σίδερη γίνεται από μια κυβέρνηση των σκανδάλων και της ακροδεξιάς και ρατσιστικής πολιτικής κατά των προσφύγων και των μεταναστών, με την ανάθεση στο φασίστα Θ. Πλεύρη της θέσης του υπουργού Μετανάστευσης. Αφορά το δικαίωμα στην εργασία, στην ελευθεροτυπία, την ελευθερία γνώμης, την αντίσταση στη λογικρισία. Δεν θα περάσει. 

    Καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα, Τετάρτη 2 Ιούλη στις 7μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.