• Πέμ, 09/10/2025 - 19:39
Δελτίο τύπου για τη συνάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το BDS

Δελτίο Τύπου

Την Δευτέρα 6/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το παλαιστινιακό κίνημα BDS (Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων και Κυρώσεις).
 

Εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Αντωνία Βαφειάδου, ο Σταύρος Τζιορτζιώτης μέλη της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Θοδωρής Μαγκλάρας, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Από την πλευρά του BDS στη συνάντηση συμμετείχαν η Μαρέν Μαντοβάνι, μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Εθνικής Επιτροπής του BDS (BNC) και
σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων της Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας Νέων Συνδικάτων, ο Δημήτρης Πλειώνης και ο Σωτήρης Λαπιέρης, μέλη του BDS Greece.

Μετά την παρουσίαση των κεντρικών στόχων και δράσεων του BDS, συζητήθηκε ο
κεντρικός και πολυδιάστατος ρόλος του ελληνικού κράτους στην πολιτική, οικονομική, στρατιωτική στήριξη του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ στη διεξαγωγή της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, και, ως εκ τούτου, η ανάγκη έμπρακτης και πολύμορφης δράσης για τον τερματισμό κάθε συνεργασίας.

 Εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  παρουσιάστηκαν διάφορες πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

Επίσης τονίστηκαν οι ευθύνες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα της ελληνικής κυβέρνησης που με την πολιτική της συνεχίζει να συνεργάζεται και να στηρίζει το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με τη διάθεση των λιμανιών, η βάση της Σούδας να  χρησιμοποιείται ως μοχλός ενίσχυσης των πολεμικών επιχειρήσεων του κ.α .  
Συζητήθηκαν εκτενώς διάφορα πεδία δράσης, από την τοπική αυτοδιοίκηση, το μπλοκάρισμα του  πολεμικού εξοπλισμού μέχρι την φαρμακευτική βιομηχανία και τα
πανεπιστήμια.

Ειδική έμφαση δόθηκε εκατέρωθεν στον ρόλο του εργατικού κινήματος σε αυτή τη διαδικασία, τονίζοντας την ανάγκη αλλά και τις δυνατότητες το εργατικό
κίνημα της Ελλάδας να συμβάλλει σε κοινές πρωτοβουλίες και συντονισμούς σωματείων από διάφορες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου με εργατικό και διεθνιστικό πρόσημο.
 

Και από τις δύο μεριές αναδείχθηκε η σημασία βαθύτερης και πιο ουσιαστικής
αλληλεπίδρασης και ενημέρωσης, καθώς και η πρόθεση το επόμενο διάστημα να
υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και τερματισμού της συνεργασίας και της συνενοχής του ελληνικού κράτους με το Ισραήλ.