• Δευ, 14/01/2013 - 20:34
Ενημέρωση από τη συνεδρίαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 10/01/2013

Η συνεδρίαση της ΚΣΕ ασχολήθηκε και με τις πολιτικές εξελίξεις και τα κινηματικά καθήκοντα αλλά και την πορεία προς τη Συνδιάσκεψη. Ειδικότερα

Α. Σε σχέση με τους εργατικούς αγώνες στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη (ΜΕΤΡΟ, ΤΤ, δημόσιο κλπ.). Με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζουμε την απεργία που προγραμματίζεται από τα συνδικάτα της υγείας για τις 31/01 και τις προσπάθειες να συντονιστούν και άλλοι κλάδοι για να μετατραπεί σε ημέρα αγώνα και δράσης για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες). Για να αναβαθμίσουμε την παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους εργατικούς χώρους διοργανώνουμε την Πέμπτη 24/01 μεγάλη ανοιχτή σύσκεψη των εργαζομένων και των συνδικαλιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Β. Σε σχέση με την αντιφασιστική πάλη, συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην κινητοποίηση στις 19 Γενάρη, «Αθήνα  - πόλη αντιφασιστική». Θα υπάρξει ειδική προκήρυξη κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όλες οι τοπικές και κλαδικές επιτροπές πρέπει να δουλέψουν σε αυτή την κατεύθυνση, να προσπαθήσουν να φτιάξουν πανό, να ενημερώσουν τοπικά και σε χώρους δουλειάς.

Γ. Στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στον αυταρχισμό, την ποινικοποίηση των αγώνων και τις επιθέσεις ενάντια στους αυτοδιαχειριζόμενους και ελεύθερους χώρους, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στη μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο 12/1 12 μ. στα Προπύλαια.

Δ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την κινητοποίηση του λαού της Χαλκιδικής στην Αθήνα (Σάββατο 12/1 11 π.μ. – Προπύλαια) ενάντια στα καταστροφικά μεταλλεία χρυσού των εργολάβων της διαπλοκής.

Ε. Στην ΚΣΕ συνεχίστηκε η συζήτηση πάνω στην επεξεργασία των Θέσεων για την δεύτερη πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο προσανατολισμός είναι να γίνει η Συνδιάσκεψη στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάρτη.

Tags: