• Κυρ, 03/03/2013 - 20:17
Φωτό, βίντεο από την εκδήλωση στα Τρίκαλα, 28/2

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων συζήτησε εφ’ όλης της ύλης σήμερα (σ.σ. αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, 7.30 μ.μ.) με τον διαπρεπή πανεπιστημιακό Γιώργο Ρούση και θέμα: «Ο Κομμουνισμός στην επικαιρότητα ως κίνηση που αναιρεί την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων». Συγχρόνως, διετίθετο το νέο βιβλίο του  «Από την Κρίση στην Επανάσταση – Πόλεμος Θέσεων», το οποίο, μεταξύ άλλων, ξεφύλλισε και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας.

«Ο Κομμουνισμός ήταν πάντα στην επικαιρότητα. Απλώς, σήμερα, κατά την γνώμη μου, και λόγω της κρίσης και λόγω της ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. Διότι αφ’ ενός είναι ο μόνος τρόπος για ν’ αντιμετωπιστεί η κρίση και η κατάρα της ανεργίας να μετατραπεί σε ευλογία. Αφ’ ετέρου επειδή είναι τέτοια η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, που τον καθιστά εφικτό, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει τον 19ο αιώνα», δήλωσε ο κ. Ρούσης στα Μ.Μ.Ε.

Για να υπογραμμίσει, ακολούθως: «Πιστεύω ότι η τραγικότητα της εποχής μας είναι ότι ενώ η απελευθέρωση της προσωπικότητας, αυτό δηλαδή που είναι ο Κομμουνισμός, είναι στις μέρες μας εφικτή από άποψη αντικειμενικών συνθηκών, δεν πραγματοποιείται διότι οι άνθρωποι δεν τη θέλουν! Και δεν τη θέλουν διότι είναι εθισμένοι στις ανάγκες του υπάρχοντος συστήματος. Κι αυτή είναι η μεγάλη αντίφαση της εποχής μας. Το βιβλιαράκι που έγραψα έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο: να συμβάλει έτσι ώστε αυτήν την αντίθεση να την λύσουμε!».

 

Αναδημοσίευση από το trikalaola.gr

Δείτε όλη τη συζήτηση :

 


Related Posts