• Κυρ, 13/07/2014 - 14:27
Η μάχη για την κυριακάτικη αργία μπορεί να κερδηθεί .

Η κυβέρνηση του εργασιακού μεσαίωνα κάνει ακόμα άνα βήμα προς την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Ήδη από την Κυριακή 13 Ιούλη στα ιστορικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αρχίζει η εφαρμογή της λειτουργίας των καταστημάτων για 52 Κυριακές το  χρόνο ενω απο την επόμενη άνοιξη το μέτρο θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια. Εκατοντάδες χιλιάδες εμπορουπάλληλοι θα εργάζονται σε συνθήκες φυσικής και ψυχικής εξόντωσης καθώς στον κλάδο του εμπορίου εφαρμόζονται ηδη ολα τα αντεργατικά μέτρα των μνημονίων (ελαστικά ωράρια, ατομικές συμβάσεις κα) ενω καθεστώς είναι η απλήρωτη εργασία για μήνες εως χρόνια.

Το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν αε συνθήκες εξευτελισμού καθώς παράλληλα εφαρμόζουν ακραία μέτρα χειραγώγησης στο όνομα της παραγωγικότητας. Ούτε καν οι αλυσίδες δεν λείπουν πλέον καθώς μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις ελέγχουν τους υπαλλήλους τους με scanners και gps!

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας όμως δεν αφορά μόνο τους εμπορουπάλληλους. Ανοίγει το δρόμο για το ξεχαρβάλωμα του χρόνου εργασίας σε όλους τους κλάδους ενώ καθιερώνει ένα μοντέλο εργασίας όπου τα αφεντικά θα ελέγχουν το σύνολο της ζωής των εργαζόμενων, την προσωπική ζωή, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, στην ξεκούραση, την αξιοπρέπεια.

Μοναδικό δικαίωμα που θα επιτρέπεται είναι αυτό της αγοράς (για ποιούς άραγε όταν η πλειοψηφία του λαού είναι στη φτώχεια και την ανεργία;) ενώ αναψυχή θα θεωρείται μόνο η βόλτα στα εμπορικά κέντρα!

Η μάχη για την κυριακάτικη αργία αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και μπορεί να κερδηθεί .

Categories: