• Τρί, 20/01/2015 - 21:52
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις πρόσφατες καταστροφικές συνέπειες των καιρικών φαινομένων στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις πρόσφατες καταστροφικές συνέπειες των καιρικών φαινομένων στο Ηράκλειο:

Οι τεράστιες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτουν την ανεπάρκεια σοβαρού και ικανού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού. Περιφερειακές και δημοτικές αρχές (πρώην και νυν) στέκουν αμήχανα μπρος στο μέγεθος των προβλημάτων που προέκυψαν λόγων των προφανών ευθυνών τους. Καταστροφές που, ως συνήθως, έπληξαν κυρίως φτωχομεσαίους, αγρότες και κτηνοτρόφους.

Η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων δεν αποτελεί δικαιολογία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάρρευση κακοφτιαγμένου υδροτεχνικού έργου στον Αγ. Σύλλα που επέτεινε τα προβλήματα. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και βαραίνουν όλους όσους ειδικά τα τελευταία χρόνια στήριξαν πολιτικούς και πολιτικές των μνημονίων που, εκτός των άλλων, έφεραν υποχρηματοδότηση και σχεδόν εκμηδενισμό δημόσιων έργων σε φτωχές περιοχές. Δεν είναι τυχαίο ότι εμπορικές και οικονομικές ζώνες επλήγησαν λιγότερο.

Τα μεγάλα λόγια ενόψει και εκλογών δε μας λένε τίποτα! Οι Ηρακλιώτες και Ηρακλιώτισες που πληγόμαστε καθημερινά από την κοινωνική καταστροφή που φέρνουν μνημόνια, τρόικα, κυβερνήσεις απαιτούμε άμεση καταγραφή των ζημιών και πλήρη αποζημίωση. Ανυπακοή στις απαιτήσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρόικας για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που οδηγούν στην κοινωνική εξόντωση. Γενναία χρηματοδότηση για σύγχρονα, δημόσια αντιπλημμυρικά έργα, για τεχνικό εξοπλισμό και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ