• Πέμ, 21/05/2015 - 10:42
ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2015, 21-24 ΜΑΗ, ΑΘΗΝΑ ΟΠΑ (ΑΣΟΕΕ)
Ξεκινάει την Πέμπτη 21 Μάη το φετινό τετραήμερο φεστιβάλ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2015 στην ΑΣΟΕΕ. Μέσα σε αυτές τις τέσσερις μέρες θα γίνουν πάνω από πενήντα συζητήσεις, ενώ πλούσιο είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Oι κεντρικές βραδινές συζητήσεις

 
Πέμπτη 21 Μάη
Η Αριστερά στην κυβέρνηση οι εργάτες στους δρόμους
Αμφιθέατρο Δεριγνύ 19.00-21.00
 
Τάσος Αναστασιάδης 
Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες 
 
Δέσποινα Κωστοπούλου
Καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών
 
Παναγιώτης Καλφαγιάννης
πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ
 
Αντώνης Νταλακογιώργος
πρόεδρος ΠΕΝΕΝ
 
Κώστας Καταραχιάς 
πρόεδρος Σωματείου Νοσ. Άγιος Σάββας
 
Παρασκευή 22 Μάη
Στη φυλακή για πάντα οι ναζί της Χρυσής Αυγής
Μεγάλο Αμφιθέατρο 19.00-21.00
 
Πέτρος Κωνσταντίνου
δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ
 
Στρατής Μπουρνάζος
δημοσιογράφος, Ενθέματα Αυγής
 
Κώστας Παπαδάκης
Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής
 
Θανάσης Καμπαγιάννης
Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής
 
Τάκης Ζώτος 
Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής
 
Kατερίνα Θωίδου
Δημοτική Σύμ­βουλος Νίκαιας
 
Σάββατο 23 Μάη
Η Ευρώπη των εργατών απέναντι στην Ευρώπη των τραπεζιτών
Μεγάλο Αμφιθέατρο 19.00-21.00
 
Άλεξ Καλλίνικος
πανεπιστημιακός, SWP Βρετανίας
 
Ντενί Γκοντάρ
αντιφασίστας ακτιβιστής, Γαλλία
 
Πάνος Γκαργκάνας
εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη
 
Κυριακή 24 Μάη
Μπορούν οι εργάτες να κυβερνήσουν;
Μεγάλο Αμφιθέατρο 19.00-21.00
 
Μαρία Στύλλου
περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω
 
Σταματία Τσουμέα
Σχολική Φύλακας
 
Ουασίμ Ουαγκντί
Επαναστάτες Σοσιαλιστές, Αίγυπτος
 
Κατερίνα Αβραμίδου
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη
 
Χαντίμ Σεκ
Ένωση Μεταναστών Εργατών
 
 
Ο Άλεξ Καλλίνικος, συγγραφέας του βιβλίου Deciphering Capital, μιλάει για το Κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ. Είναι ηγετικό μέλος του SWP στην Βρετανία και πανεπιστημιακός. 
 
Ο Μάικλ Ρόμπερτς, μαρξιστής οικονομολόγος, εξετάζει τη σχέση Καπιταλισμός και Κρίση. Διαβάστε τις αναλύσεις του στο μπλογκ thenextrecession.wordpress.com 
 
Ο Βολοντίμιρ Ισένκο αναλύει την κρίση στην Ουκρανία. Είναι αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικών και Εργατικών Ερευνών στο Κίεβο, και μέλος των συντακτικών επιτροπών του περιοδικού Commons Journal for Social Criticism και του διαδικτυακού περιοδικού LeftEast. 
 
O Ουασίμ Ουαγκντί μιλάει για την Επανάσταση και την αντεπανάσταση στην Αίγυπτο. Είναι ηγετικό μέλος των Επαναστατών Σοσιαλιστών, αδελφής οργάνωσης του ΣΕΚ. 
 
Ο Ντενί Γκοντάρ και ο Λέανδρος Μπόλαρης παρουσιάζουν την Πάλη ενάντια στην ισλαμοφοβία. Ο Ντενί είναι ακτιβιστής από το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα στη Γαλλία. Ο Λέανδρος είναι ιστορικός και συγγραφέας, η «Αντίσταση, η επανάσταση που χάθηκε» είναι ένα από τα βιβλία του. 
 
Ο Δημήτρης Λιβιεράτος, ιστορικός και συγγραφέας πολλών βιβλίων για το εργατικό κίνημα μιλάει για την τελευταία μάχη του Άρη Βελουχιώτη. Η τριλογία του «Κοινωνικοί αγώνες στην Ελλάδα» είναι από τα πιο γνωστά έργα του.   
 
Ο Μιχάλης Λυμπεράτος και ο Κώστας Βλασόπουλος μιλούν για τα 70 χρόνια από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Μ. Λυμπεράτος είναι πανεπιστημιακός και συγγραφέας, το βιβλίο «Από το ΕΑΜ στην ΕΔΑ» είναι από τα πιο γνωστά του. Ο Κώστας Βλασόπουλος είναι πανεπιστημιακός και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω. 
 
Ο Δημήτρης Μπελαντής, ο Μπάμπης Κουρουνδής και ο Κώστας Παπαδάκης αντιμετωπίζουν τα ζητήματα γύρω από την Αριστερά και το κράτος. Ο Δ. Μπελαντής είναι δικηγόρος και συγγραφέας, «Αριστερά και εξουσία» είναι ο τίτλος του τελευταίου του βιβλίου. Ο Μ. Κουρουνδής είναι δικηγόρος και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο Κ. Παπαδάκης είναι επίσης δικηγόρος, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 
 
Ο Τάσος Κωστόπουλος και ο Θανάσης Καμπαγιάννης μιλούν για την πορεία από τα Τάγματα Ασφαλείας στη Χρυσή Αυγή. Ο Τ. Κωστόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας, «Η αυτολογοκριμένη μνήμη - Τα τάγματα ασφαλείας και η μεταπολεμική εθνικοφροσύνη» είναι ένα από τα βιβλία του. Ο Θανάσης Καμπαγιάννης είναι δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ έχει γράψει το βιβλίο «Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό σήμερα». 
 
Τρεις εκπαιδευτικοί, μέλη των Παρεμβάσεων υποστηρίζουν ότι Μια άλλη εκπαίδευση είναι εφικτή. Η Ντίνα Γκαρανέ από το ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας και μέλος του ΣΕΚ, ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης, μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) και ο Ηλίας Παπαχατζής από την ΕΛΜΕ Ηλείας και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
 

Στη συζήτηση «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η εργατική αντιπολίτευση σήμερα» θα μιλήσουν πέντε σύντροφοι, μέλη της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο Γιάννης Σηφακάκης από το ΣΕΚ, ο Θανάσης Διαβολάκης από την ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών), ο Αντώνης Δραγανίγος από το ΝΑΡ, ο Παναγιώτης Σωτήρης από την ΑΡΑΝ και ο Χρίστος Μπίστης από το ΕΚΚΕ.


Related Posts