Γιατί παρά την αυξανόμενη δυσαρέσκεια για ΕΕ τα κόμματα η ανταρσύα δεν έχει μεγαλύτερη επιρροή;
  • Κυρ, 13/09/2015 - 22:49

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατόρθωσε να αυξήσεις της δυνάμεις της στις προηγούμενες εκλογές ενημερώνοντας τον κόσμο για τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα έδωσε όλες της τις δυνάμεις για την έκφραση του λαϊκού ΟΧΙ στο δημοψήφισμα χωρίς μικροψυχίες και την αγωνία της κομματικής καταγραφής. Για αυτό και είναι βασική επιλογή  κόσμου που αποστοιχίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα του ευρω-μονόδρομου. Είμαστε βέβαιοι ότι η όξυνση των αντιθέσεων από την πορεία της καπιταλιστικής κρίσης και η πολιτική κριση που έχει πυροδοτήσει θα κάνει όλο και ποιο επίκαιρη το πρόγραμμα ρήξης και αποδέσμευσης που προτείνουμε στην αριστερά και την κοινωνία.

Δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι όσο πιο αντισυστημική και πολιτικά επικίνδυνη είναι μια πολιτική δύναμη για την κυρίαρχη πολιτική, τόσο περισσότερο φιμώνεται από τα ΜΜΕ και αυτό φυσικά ισχύει και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επίσης, αρκτά διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ  δεν είχε αποστερηθεί με τον αντιδραστικό εκλογικό νόμο η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που δικαιούται ακόμη και με το σημερινό εκλογικό ποσοστό της. Αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη προώθηση της απλής αναλογικής.