• Πέμ, 10/12/2015 - 02:23
Δελτίο Τύπου ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α' Πειραιά, 8/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α ΠΕΙΡΑΙΑ

ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ «ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ» ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ 11πμ

Για ακόμη μια φορά , η Νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγης προσπαθεί να επανεμφανιστεί στις γειτονιες του Πειραιά, έχοντας την πλήρη κάλυψη της δημοτικής αρχής Μόραλη που τους παραχωρεί χώρο του Δήμου, το δημοτικό κινηματογράφο Σινεάκ για να κάνουν βράβευση του τάγματος εφόδου που είχε επιτεθει στις δυνάεις της αριστεράς στο εκλογικό κέντρο στο Κερατσίνι, στο σχολείο του Παύλου Φύσσα υπό την καθοδήγηση του χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού. Είναι φανερό ότι οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι υπόδικοι εγκληματίες προσπαθούν με τη προβειά του νόμιμου πολιτικού κόμματος να ξαναστηθούν στις γειτονιές μας και να συγκροτήσουν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου. Είναι απολύτως απαράδεκτη, αν και αναμενόμενη, η στάση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά και του δημάρχου Γιάννη Μόραλη που για ακόμη μια φορά, παίζοντας τον Πόντιο Πιλάτο δίνει χώρους του δήμου νομιμοποιώντας στο δημόσιο λόγο τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτη τη στάση όπως την καταγγείλαμε και στη παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 7/12. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη φιέστα των ναζί να πραγματοποιηθεί. Πατάμε πάνω στις πλάτες ενός δυνατού αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος που στις γειτονιές του Πειραιά έχει πετύχει τεράστιες νίκες όπως στις 11/9 που ματαιώσαμε την προεκλογική ομιλία του φύρερ της συμμορίας στην πλατεία Κοραή, μετατρέποντάς τη σε μέρα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Τότε εξασφαλίσαμε ότι στην εκπνοή των 2 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι ναζί δεν κατάφεραν να οργανώσουν φιέστα μίσους στον Πειραιά. Τώρα, 7 μήνες μετά την έναρξη της δίκης, όπου οι συνήγοροί τους έχουν το θράσος να βιαιοπραγούν σε βάρος του κοινού, δημοσιογράφων και γυναικών, δεν θα τους αφήσουμε να οργανώσουν τελετές βράβευσης δολοφόνων.

Παράλληλα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν τον φασισμό και τιην ισλαμοφοβία και δυναμώνουν την ακροδεξιά και τους νεοναζί. Οι πρόσφατες εκλογές στη Γαλλία στέλνουν μήνυμα στην αριστερά σε όλη την Ευρώπη να δυναμώσει την πάλη της ενάντια στον πόλεμο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την ισλαμοφοβία και τον φασισμό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/12 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ