• Δευ, 13/03/2017 - 15:29
ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου : Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις – Έξω οι μπάτσοι από τη γειτονιά μας

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις – Έξω οι μπάτσοι από τη γειτονιά μας

Σε μια περίοδο έντονων πολιτικών εξελίξεων η κυβέρνηση αποφάσισε να δείξει τον ακραίο αυταρχισμό της και να βάλει στην ατζέντα το «πάνω απ’ όλα τάξη και ασφάλεια». Η εισβολή των δυνάμεων καταστολής σε μια σειρά καταλήψεων (ακόμα και στέγασης προσφύγων) τα ξημερώματα της 13ης Μαρτίου απογυμνώνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε αυτές τις καταλήψεις είναι και ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου. Με την αγαστή συνεργασία της δημοτικής αρχής η γειτονιά μας γέμισε με ασφαλίτες, κλούβες, ΜΑΤατζήδες και όλων των ειδών τις δυνάμεις καταστολής. Η πολιτική ευθύνη για την κατασταλτική επέμβαση ανήκει πλήρως τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην «αριστερή» δημοτική αρχή. Κατά την εισβολή τους στο χώρο, τα ξημερώματα της 13ης Μάρτη, συνελήφθησαν και 7 συναγωνιστές και συναγωνίστριες που βρίσκονταν στον χώρο.

Από την εισβολή και μετά η βίλα Ζωγράφου και ο περιβάλλον χώρος είναι μη προσβάσιμα για τον λαό με πόρτες κλειδαμπαρωμένες - κάτι που είχαμε να ζήσουμε από περιόδους σκληρής δεξιάς- και ΜΑΤ στις εισόδους, ακόμα και στο πάρκο γύρω από αυτήν. Προφανώς για τη δημοτική αρχή η βίλα δεν αποτελεί χώρο ελεύθερο και ανοιχτό στους κατοίκους, αλλά τσιφλίκι για εκμετάλλευση. Επίσης, όλα τα κτίρια και οι υπηρεσίες του δήμου είναι κλειστά εφαρμόζοντας στην πράξη το lockout πριν ακόμα ψηφιστεί στα πλαίσια του νέου μνημονίου.

  • Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων

  • Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

  • Η βίλα Ζωγράφου ανοιχτή για όλες και όλους

 

ΠΟΡΕΙΑ 6μμ πλ. Γαρδένιας

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ζωγράφου/Ιλίσια/Γουδί