• Δευ, 24/02/2020 - 12:37
Εκδήλωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αγία Παρασκευή Σάββατο 14/3

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Για την Πολιτική Εκδήλωση της Τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγίας Παρασκευής – Χολαργού – Παπάγου

«ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

 

Τα σύννεφα του πολέμου – ενός διαρκούς πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής όλα αυτά τα τελευταία χρόνια – μαζεύονται απειλητικά και πάνω από τη χώρα μας, καθώς το ελληνικό Κεφάλαιο και οι σημερινοί πολιτικοί εκφραστές του – κυβέρνηση Ν.Δ.- διεκδικούν να αρπάξουν το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο από την επιχειρούμενη ανακατανομή συνόρων, ζωνών επιρροής και δικαιωμάτων εξόρρυξης.

Με επίδικο την εκμετάλλευση των ΑΟΖ και τη χάραξη νέων νατοΪκών ενεργειακών δρόμων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, οι ιμπεριαλιστικοί παίκτες ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσσία, Κίνα και οι άρχουσες τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας συμμετέχουν σε έναν αδυσώπητο ανταγωνισμό αξιοποιώντας ακόμα και τους ισλαμοφασίστες του ΙΣΙΣ με βασικά θύματα τον κουρδικό και το συριακό λαό, και με αναλώσιμα καύσιμα τις ζωές και τα δικαιώματα των λαών και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, στα χνάρια των συμφωνιών της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, παραδίδει «γη και ύδωρ» στους Αμερικανούς, με επέκταση των βάσεων σε Σούδα και αλλού, με τη μετατροπή ολοένα και περισσότερο της χώρας σε «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» του ιμπεριαλισμού, ορμητήριο για το ασταμάτητο μακέλεμα των λαών της περιοχής.

Την ίδια ώρα που με πρόσχημα την απαρέγκλιτη λιτότητα των Μνημονίων σφαγιάζονται ασφαλιστικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, αγοράζονται γαλλικά πολεμικά πλοία και αμερικανικά F35 έναντι δεκάδων δις €!!! Ο άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου καλά κρατεί, με τελευταία επιθετική ενέργεια τη συμφωνία για τον αγωγό EASTMED, η οποία επιχειρεί να περιορίσει δυσανάλογα την Τουρκία.

Πίσω από την επικίνδυνη κλιμάκωση των πολεμικών συρράξεων στη γειτονιά της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα των πολυεθνικών καπιταλιστικών ομίλων και των επιθετικών μερίδων του τουρκικού και ελληνικού κεφαλαίου που διαγκωνίζονται στην προοπτική της συνεκμετάλλευσης. Μιας συνεκμετάλλευσης που συνεπάγεται τεράστιο ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό κίνδυνο και στερεί από τις εργατικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας ανεκτίμητο δημόσιο πλούτο.

Η Κυβέρνηση «δημοκρατικής» Χούντας του Ερντογάν, χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να αναβαθμίσει την θέσης της έναντι της Ελλάδας και να καταστεί σε ισχυρή περιφερειακή στρατιωτική και οικονομική δύναμη, υποδαυλίζει την ένταση και την εμφυλιοπολεμική ανθρωποσφαγή στη Λιβύη, εξακολουθεί να εισβάλλει και να καταλαμβάνει εδάφη στη Συρία [με 5 νεκρούς τούρκους στρατιώτες, πρόσφατα] ενάντια και στο καθεστώς αυτονομίας των Κούρδων και την κυβέρνηση Άσαντ, αποστέλλει διαρκώς σκάφη στις περιοχές των ΑΟΖ, συντηρεί την ετοιμοπόλεμη εμπλοκή στο Αιγαίο με τις παραβιάσεις εναέριου χώρου.

Αντίστοιχα η ελληνική κυβέρνηση υιοθετεί πλήρως μια ακροδεξιά ρατσιστική ατζέντα τόσο στο εσωτερικό (με τα αντιπροσφυγικά κυρήγματα μίσους και το δόγμα νόμος και τάξη) όσο και στο εξωτερικό δικεκδικώντας το ρόλο του νατοϊκού χατζιαβάτη.

Μεγάλα θύματα αυτής της διελκυστίνδας οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, θύματα των πολεμικών συγκρούσεων που στήνουν Αμερικάνοι – Ευρωπαίοι – Ρώσοι Ιμπεριαλιστές στην ευρύτερη περιοχή, που φτάνουν στην Ελλάδα για να γλυτώσουν από το θάνατο και στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες στα κολαστήρια τύπου Μόρια. Γι’ αυτούς προδιαγράφεται ο …πάτος του Αιγαίου, όπου θα πνίγονται στα πλωτά φράγματα που ετοιμάζεται να χτίσει η Κυβέρνηση της Δεξιάς, με τον ανεκδιήγητο Άδωνη να μιλάει για «πληθυσμιακή αλλοίωση»!!! Πάνω από 4 εκατομμύρια πρόσφυγες κρατά το αντιδραστικό καθεστώς του Ερντογάν στην Τουρκία, κουνώντας το δάχτυλο και απειλώντας τους «κήνσορες και θεράποντες» της αντιδραστικής Ε.Ε. του κλεισίματος των συνόρων [Ουγγαρία – Αυστρία – Ιταλία του Σαλβίνι και …πάει λέγοντας].

Σ’ αυτό το εφιαλτικό σκηνικό που προδιαγράφεται και εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, με όλους εμάς εν δυνάμει θύματα των καννιβαλικών ορέξεων του Κεφαλαίου και των Κυβερνήσεών του στην περιοχή μας και όχι μόνο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλλεί σε επαγρύπνιση και παλλαϊκό ξεσηκωμό…

  • ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ για τις ΑΟΖ και τα συμφέροντα ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας του πλούτου!!!

  • Να ΚΛΕΙΣΟΥΝ οριστικά και αμετάκλητα οι ΒΑΣΕΙΣ του ΘΑΝΑΤΟΥ!!! Καμία Επέκταση!!!

  • Να ναυλωθούν τώρα πλοία για την άμεση μετακίνηση προσφύγων / μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Να κλείσει τώρα το κολαστήριο της Μόριας και όλα τα αντίστοιχα κέντρα κράτησης και να μην κατασκευαστεί κανένα άλλο νέο, κλειστό ή ανοιχτό.

  • Να δοθεί η δυνατότητα (ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια κτλ.), να μετακινηθούν οι πρόσφυγες / μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες προορισμού τους.

  •  Να καταγγελθεί – καταργηθεί η επαίσχυντη κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά, καθώς και το Δουβλίνο ΙΙ, που τους εγκλωβίζει στη χώρα μας. Να φύγει η  FRONTEX και το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

  • Για όσους πρόσφυγες / μετανάστες θελήσουν να μείνουν στον τόπο μας, να δοθούν πλήρη δικαιώματα στην εργασία, την περίθαλψη, την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια. Να εγκατασταθούν στον αστικό ιστό. Χρειάζεται επειγόντως πολιτική ένταξης των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα.

  • Οι ντόπιοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους μετανάστες. Χρειάζεται κοινός αγώνας ντόπιων - μεταναστών ενάντια στη φτώχεια, στον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν τα καραβάνια των προσφύγων.