• Δευ, 11/06/2012 - 10:22
Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Για την αποχώρηση από το debate για το ΣΜΑ Ευκαρπίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την αποχώρηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το debate για το ΣΜΑ Ευκαρπίας
 

Εδώ και πολύ καιρό οι κάτοικοι της Ευκαρπίας και συνολικά της Δυτικής Θεσσαλονίκης δίνουνε καθημερινά μια μάχη ενάντια στην κατασκευή του ΣΜΑ. Μάχη για την υγεία, το μέλλον της περιοχής και το περιβάλλον. Έχουνε καταφέρει ήδη να σταματήσουν τα έργα, έστω και προσωρινά, έχουνε καταφέρει να σταματήσουν τους εργολάβους που θέλουν να καταστρέψουν τις ζωές και τον τόπο για τα κέρδη τους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την πρώτη στιγμή αυτού του αγώνα δήλωσε την στήριξη της, συμμετείχε ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες για διαμόρφωση των θέσεων του αγώνα, στήριξε τις κινητοποιήσεις και βοήθησε ώστε ο αγώνας αυτός να γίνει αγώνας όλης της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου καλέστηκε debate από το Συντονιστικό του Δικτύου Φορέων, ώστε όλα τα κόμματα προεκλογικά να καταθέσουν ξεκάθαρα τις θέσεις τους για το ζήτημα της κατασκευής του ΣΜΑ και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν εκπρόσωποι κομμάτων και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που όχι μόνο δεν έχουν στηρίξει τον αγώνα της περιοχής, αλλά αντίθετα έχουν και εχθρική θέση, αφού τόσα χρόνια υποστηρίζουν πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές των κατοίκων και το περιβάλλον. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτόν ακριβώς το ρόλο τους θα επιχειρούσαμε να αναδείξουμε με τη συμμετοχή μας στην εκδήλωση, παράλληλα με την πολιτική μας τοποθέτηση μας για το ζήτημα.

Λίγο πριν την έναρξη την εκδήλωσης αντιληφθήκαμε την παρουσία εκπροσώπου του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Για εμάς δεν υπάρχουν περιθώρια κουβέντας με τους πολιτικούς απογόνους των ναζιστών. Δεν υπάρχουν περιθώρια κουβέντας με αυτή τη συμμορία, που πριν λίγες μέρες αποτελούσε απεργοσπαστικό μηχανισμό στην απεργία των Χαλυβουργών για να προασπίσει τα συμφέροντα του επιχειρηματία Μάνεση, με αυτούς που μαζί με την αστυνομία επιχειρούν από κοινού ενάντια στους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν παιδεία, αυτούς που χτυπάνε γυναίκες και μετανάστες τάχα για να «ξεβρομίσει ο τόπος» αλλά δεν τα έχουν βάλει ποτέ με την εργοδοσία και τις μαφίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Δεν θα κουβεντιάσουμε με αυτούς που πολλές φορές έχουν στήσει καρτέρια θανάτου σε μέλη μας!

Για τους λόγους αυτούς αποχωρήσαμε από την εκδήλωση. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως την ίδια στάση κράτησαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι αλλά και μεγάλο μέρος ακροατηρίου όταν ο λόγος δόθηκε στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Όσοι παρέμειναν, δυστυχώς ανάμεσά τους και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ας αναλογιστούν μόνο αν η νομιμοποίηση της ναζιστικής συμμορίας ως συνομιλητή συμβάλει και αρμόζει στον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Ευκαρπίας…

Η αποχώρηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το «πάνελ» σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα αποχωρήσουμε από τους αγώνες που καθημερινά δίνει ο λαός μας για να ανατρέψει τα σχέδια των εργοδοτών, των τραπεζιτών και των πολιτικών τους εκπροσώπων.

Καλούμε το λαό της Ευκαρπίας και όλο το λαό να συνεχίσει τον ηρωικό του αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την κοινωνική καταστροφή και το ξεπούλημα του τόπου μας!

 

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Νίκη στον αγώνα της Ευκαρπίας!