• Τετ, 11/07/2012 - 17:10
Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηρακλείου για Ρατσιστικές και Τραμπούκικες Επιθέσεις στο ΙΚΑ

Βρισκόμαστε λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές και στην πόλη μας έχουν λάβει χώρα μια σειρά ρατσιστικές επιθέσεις, με απόπειρα εμπρησμού από φασιστοειδή με καπνογόνα και μηχανισμούς σε σπίτια μεταναστών στην Αγ. Τριάδα και τη Θέρισσο και με τις επιδεικτικές προσαγωγές μικροπωλητών με χειροπέδες στο κέντρο του Ηρακλείου από την ίδια την ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα, φασιστοειδές επιτέθηκε σε εργαζόμενο και συνδικαλιστή στο παράρτημα του ΙΚΑ της πόλης μας ώστε “να επιβάλλει την τάξη στην εξυπηρέτηση” λέγοντας αυτολεξεί ότι “πριν τις εκλογές είμασταν στα λόγια, τώρα θα περάσουμε στις πράξεις”.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α είχε επισημάνει ότι η ουσιαστική διατήρηση των δυνάμεων της φασιστικής ακροδεξιάς «Χρυσής Αυγής» αποτελεί γεγονός αρνητικό για το λαϊκό κίνημα και την Αριστερά. Αυτοί είναι οι φυσικοί αυτουργοί αυτών των επιθέσεων. Προσπαθούν να σπείρουν το μίσος στις γειτονιές που κατοικούν ντόπιοι και μετανάστες μαζί με στόχο να διασπάσουν τον ενωμένο αγώνα των εργαζομένων και από την άλλη προσπαθούν να πειθαρχήσουν τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα με τους τραμπουκισμούς τους. Όπου δε φτάνει η Τρόικα(εσωτερικού και εσωτερικού) αναλαμβάνουν οι τραμπούκοι. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ακροδεξιάς πολιτικής που ακολούθησε ο Σαμαράς που, όπως ο Σαρκοζί στην Γαλλία, υιοθέτησε όλα τα αντιδραστικά ρατσιστικά ιδεολογήματα νομιμοποιώντας στην ουσία την δράση των νεοναζί. Της πολιτικής του Βενιζέλου, που ακόμα και μετά τους τραμπουκισμούς του Κασιδιάρη ενάντια στις βουλευτίνες της Αριστεράς, δήλωνε ότι για την βία στην πολιτική δεν φταίει η Χρυσή Αυγή αλλά η Αριστερά! Επιμένουμε στο δρόμο της αποκάλυψης της εθνικιστικής δημαγωγίας των νέο - ναζί οι οποίοι ενώ υποκλίνονται στο Ευρώ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δηλητηριάζουν τις σχέσεις του λαού της χώρας μας με τις χώρες και τους λαούς της περιοχής, και που με το ρατσιστικό τους δηλητήριο και τα πογκρόμ κατά των μεταναστών επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό και διχασμό του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Είναι γνήσιο τέκνο του τερατώδους καπιταλισμού της εποχής μας, της βαθιάς οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής κρίσης του και αναπόσπαστο τμήμα των ευρύτερων μηχανισμών καταστολής του συστήματος.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ηρακλείου καταγγέλλει τις επιθέσεις που μόνο στόχο έχουν να κάμψουν το μαζικό κίνημα και να ελαφρύνουν την δουλειά της νέας κυβέρνησης. Δεν είναι αντισυστημικές κινήσεις, είναι η πιο βαθιά και πλέον όχι τόσο δυσδιάκριτη ουσία της πολιτικής του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του. Πρέπει να αποτελέσει μήνυμα προς όλη την Αριστερά, για την ανάγκη άμεσης αποκάλυψης του αντιδραστικού, συστημικού, φιλοεργοδοτικού ρόλου της Χρυσής Αυγής και αποφασιστικής αντιμετώπισής της με όρους κινήματος. Ενωτικά κι αποφασιστικά να νικήσουμε τους φασίστες στέλνοντάς τους στους υπονόμους της ιστορίας όπου ανήκουν!

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου Κρήτης