• Τετ, 13/02/2013 - 12:35
Ο κατ' ευφημισμόν "ξένιος Ζευς" έρχεται στο Πωγώνι [του Σπύρου Χαρισιάδη]

Την Τετάρτη 6/2/13 συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Πωγωνίου στην έδρα του το Καλπάκι με θέμα τη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στην Κακκαβιά. Παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης και ο διοικητής των αστυνομικών δυνάμεων κ. Α. Παπιγκιώτης. Λίγες ημέρες πριν επισκέφτηκε τα Γιάννενα και
επιθεώρησε το αστυνομικό μέγαρο Ιωαννίνων ο κ. Δένδιας Τυχαίο; Δε νομίζω!

Πρώτος μίλησε ο περιφερειάρχης λέγοντας ότι για το καλό αυτών των ανθρώπων και το καλό της πατρίδας μας πρέπει να γίνει αυτό το στρατόπεδο όπως έγιναν και αλλού. Ενδείκνυται να γίνει στο πρώην δημόσιο ΚΤΕΟ της Κακκαβιάς. Μπορούσαμε είπε, να το κάνουμε στο παλιό στρατόπεδο του Καλπακίου, αλλά δεν το κάνουμε εκεί γιατί προσεχώς το Καλπάκι θα έχει ανάπτυξη (εδώ γελάμε).

Το στρατόπεδο θα γίνει στην πιο φτωχή περιοχή της Ελλάδας. Αν το έκαναν σε άλλες περιοχές πχ. στην Εκάλη, στη Γλυφάδα ή στο Μέτσοβο, σκεφτείτε τι αντιδράσεις θα είχαν από τους νοικοκυραίους που θα ισχυρίζονταν ότι υποβαθμίζεται η αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Πώς είναι δυνατόν να γειτονεύουν νοικοκυραίοι με τους ξυπόλητους έστω
και αν είναι πίσω από συρματοπλέγματα;

Ο κ. Αστυνομικός Διοικητής καθησύχασε τους κατοίκους για το μεγάλο "όφελος" που θα έχουν με την παρουσία πολλών αστυνομικών που θα επανακάμψουν από τη Θράκη όπου φυλάνε στα εκεί στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο περιφερειάρχης αφού έδωσε "γραμμή αυτή δηλαδή που του υπαγόρευσε ο υπουργός της κοινοβουλευτικής "χούντας" των τριών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεπικουρούμενοι από τη "σιδερένια φτέρνα" των ναζιστών της ΧΑ έφυγε μαζί με το διοικητή της αστυνομίας σίγουρος ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του Πωγωνίου θα υποταχθεί στην εξουσία τους και θα συναινέσει στη δημιουργία του στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών.

Ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι πρότειναν να γίνει το στρατόπεδο ακριβώς όπως θέλει η εξουσία Άλλοι είπαν να μη γίνει στον τόπο μας, αλλά στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου. Κάποιος είπε ότι δυστυχώς υπάρχουν και κανονισμοί από το Ευρωκοινοβούλιο που δίνουν το δικαίωμα στου "λαθρο"μετανάστες να βγαίνουν και λίγο έξω. Και αυτός είναι "μέγας
κίνδυνοςγια τους κατοίκους. Θα εννοούσε μάλλον ή να μη γίνει καθόλου το στρατόπεδο ή αν γίνει, να υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί τύπου Γκουαντάναμο.

Μερικοί σύμβουλοι είπαν ότι οι αλλοδαποί έρχονται κυνηγημένοι από πολέμους και δυστυχίες, πολέμους που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές. Όταν τους ήθελε το ντόπιο κεφάλαιο για να τους εκμεταλλευτεί τους χρησιμοποίησαν και τώρα στην κρίση τους πετάνε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πρότειναν να πάνε στον τόπο του προορισμού τους με ταξιδιωτικά έγγραφα. Ένας άλλος σύμβουλος είπε ότι όσο και να γίνει κάστρο η Ευρώπη οι μετανάστες θα πάνε στην Ευρώπη και τίποτα δεν τους σταματάει, όπως δεν σταμάτησε είπε, το σινικό τείχος τους Μογγόλους να κατεβούν στην Κίνα.

Τέλος ο δήμαρχος δεν κατέληξε σε καμία απόφαση λέγοντας ότι χρειάζεται
περισσότερη μελέτη αυτού του θέματος για να αποφασίσουμε το τι θα
κάνουμε.

Σπύρος Χαρισιάδης, ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πωγωνίου