• Παρ, 29/03/2013 - 19:13
ΔΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην 3Ε

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη όλη τη βδομάδα απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων 2 συναδέλφων τους, του Αλέξανδρου Σαρίδη και του Αλέξη Λουκάκη. Ο Αλέξανδρος Σαρίδης μάλιστα, πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μετά την ανακοίνωση της απόλυσής του. Την προηγούμενη Πέμπτη 21 Μαρτίου, μάλιστα, η διοίκηση της επιχείρησης προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό στέλνοντας φορτηγά για να αποψιλώσουν το εμπόρευμα και να το μεταφέρουν σε αποθήκες εκτός της εταιρίας. Η απόκρουση αυτής της προσπάθειας από τους απεργούς δείχνει την αποφασιστικότητά τους και την επιλογή του ανυποχώρητου αγώνα ως τη νίκη.

Είμαστε μαζί τους! Αυτήν την Τρίτη 26 Μαρτίου, η απεργία απέκτησε πανελλαδικό χαρακτήρα με την Ομοσπονδία του κλάδου, την ΠΟΕΕΜ, να κηρύσσει 24ωρη απεργία σε όλα τα εργοστάσια της Coca Cola – 3E, ενώ οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες του συνδικάτου Οδηγών – Μεταφορέων Ποτών Β. Ελλάδος μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου. Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνοι τους. Εκτός από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης η μάχη συνεχίζεται εδώ και καιρό και στο εργοστάσιο του Βόλου. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι συμπαρίστανται στους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων, συμμετείχαν στην απεργία της Τρίτης, διεκδικώντας και την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων καθώς και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι εργάτες της Coca Cola έχουν πλούσια εμπειρία σε αγώνες και νικηφόρες απεργίες. Η εργοδοσία, ακόμα και αυτή μιας τεράστιας πολυεθνικής εταιρείας, δεν είναι ανίκητη. Τα κέρδη της έχουν χτιστεί με τον ιδρώτα και τη δουλειά των εργαζομένων. Αυτός ο πλούτος ανήκει στην εργατική τάξη και πρέπει να περάσει στα χέρια της και να τον διαχειριστεί με βάση τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι να μένει στον έλεγχο των καπιταλιστών που προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης που οι ίδιοι προκάλεσαν στις πλάτες μας.