• Σάβ, 13/04/2013 - 11:46
Εκδήλωση ΤΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λέσβου: Παρουσίαση των «Θέσεων» μπροστά στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, Τρίτη 16/4

Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λέσβου διοργανώνει την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Φ.Ο.Μ. δημόσια εκδήλωση παρουσίασης των «Θέσεων» της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (http://www.antarsya.gr/node/1152), ενόψει της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα γίνει την 1-2 Ιουνίου στην Αθήνα.

Η 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. έρχεται σε μια αυτονόητα κρίσιμη περίοδο όπου μεγάλα γεγονότα κυοφορούνται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με την καπιταλιστική κρίση να βαθαίνει ολοένα και περισσότερο και τα αστικά επιτελεία να οξύνουν την επίθεσή τους απέναντι στους λαούς, με τρόπο απροκάλυπτα σκληρό, όπως είδαμε το τελευταίο διάστημα και στην Κύπρο. Απ’ την άλλη πλευρά, η κοινωνία αντιστέκεται ακόμα, τη στιγμή που διαλύονται οι αυταπάτες για μια καλύτερη «διαπραγμάτευση» εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σ’ αυτή τη συγκυρία οι «Θέσεις» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ φιλοδοξούν να βαθύνουν τις επεξεργασίες της πάνω στα σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας και της Αριστεράς: στην καλύτερη κατανόηση της κρίσης και της ιστορικής περιόδου, στην εκτίμηση του κοινωνικού και πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων όπως διαμορφώθηκε την τελευταία τριετία, στην ανάπτυξη της τακτικής για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και τη θεμελίωση του αναγκαίου μεταβατικού προγράμματος, στην σύνδεση του προγράμματος αυτού με το ζήτημα της εξουσίας. Επίσης, στην ανάπτυξη της λογικής του «αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής» καθώς και της πρότασης για μετωπική συμπόρευση των δυνάμεων που επιδιώκουν μία άλλη Αριστερά και κινούνται σε αντικαπιταλιστική, αντί-ΕΕ και αντι-ιμπεριαλιστική κατεύθυνση. 

Τις «Θέσεις» θα παρουσιάσει εκ μέρους της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ο Παναγιώτης Σωτήρης, διδάσκων του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Λέσβου