• Δευ, 22/04/2013 - 22:36
Εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων για τη 2η Συνδιάσκεψη, Πάτρα 24/4
2η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ   
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΑΘΗΝΑ 1-2 ΙΟΥΝΗ 2013
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ των ΘΕΣΕΩΝ της Κεντρικής Συντ/κής Επιτροπής  στην Πάτρα
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
19.00, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΙΝΤΕΑΛ
 Τις θέσεις θα παρουσιάσουν εκ μέρους της ΚΣΕ-ΠΣΕ:   
Γιάννης Αγγελόπουλος
Παναγιώτης Σωτήρης
Άγγελος Χάγιος
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩ-ΕΕ Αγώνας, αντίσταση ανατροπή
Η 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. έρχεται σε μια αυτονόητα κρίσιμη περίοδο όπου μεγάλα γεγονότα κυοφορούνται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με την καπιταλιστική κρίση να βαθαίνει ολοένα και περισσότερο και τα αστικά επιτελεία να οξύνουν την επίθεσή τους απέναντι στους λαούς, με τρόπο απροκάλυπτα σκληρό, όπως είδαμε το τελευταίο διάστημα και στην Κύπρο.
Απʼ την άλλη πλευρά, η κοινωνία αντιστέκεται ακόμα, τη στιγμή που διαλύονται οι αυταπάτες για μια καλύτερη «διαπραγμάτευση» εντός της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σʼ αυτή την κρίσιμη συγκυρία οι Θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ φιλοδοξούν να βαθύνουν τις επεξεργασίες της πάνω στα σοβαρότατα ζητήματα της κοινωνίας και της Αριστεράς.
Επιδιώκουν να  συνεισφέρουν στην καλύτερη κατανόηση της κρίσης και της ιστορικής περιόδου, στην εκτίμηση του κοινωνικού και πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων όπως διαμορφώθηκε την τελευταία τριετία, στην ανάπτυξη της τακτικής για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και τη θεμελίωση του αναγκαίου μεταβατικού προγράμματος και στη σύνδεση του προγράμματος αυτού με το ζήτημα της εξουσίας.

Οι Θέσεις της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκουν, μεταξύ άλλων, να αναπτύξουν τη λογική ενός «Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής» και την πρόταση για μετωπική συμπόρευση των δυνάμεων που επιδιώκουν μία άλλη Αριστερά και κινούνται σε αντικαπιταλιστική, αντί-ΕΕ και αντι-ιμπεριαλιστική κατεύθυνση.