• Πέμ, 19/04/2012 - 17:05
Στημένες και αντιεπιστημονικές δημοσκοπήσεις ακόμη και από τα Πανεπιστήμια; Δεν θα περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από τον Επαμεινώνδα Πανά!
Καταγγελίες για στημένες δημοσκοπήσεις έρχονται καθημερινά από μέλη και φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το πιο πρόσφατο κρούσμα είναι αυτό της “δημοσκόπησης” που διενεργεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επίβλεψη του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά. Σε ηχητικό ντοκουμέντο που έχει στη διάθεσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (υπάρχει στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης), αποκαλύπτεται πως η ηλεκτρονική δημοσκόπηση θέτει στην επιλογή των ερωτώμενων 15 κόμματα σε δύο κατηγορίες (“μεγάλα” και “μικρότερα”). Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποτελεί καμία από τις 15 δυνατές επιλογές.
Χρειάζεται να υπενθυμίσουμε στους “ειδικούς” τα βασικά; Όπως το ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν 8ος πανελλαδικά συνδυασμός στις προηγούμενες εκλογές του 2009 και ότι τα ψηφοδέλτια που υποστήριξε στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 άγγιξαν το 2%;
Δεν περιμέναμε ωστόσο κάτι καλύτερο από μια δημοσκόπηση που οργανώνεται από τον Επαμεινώνδα Πανά. Ο Πανάς υπήρξε στέλεχος του φασιστικού ΕΝΕΚ στη δεκαετία του '80, παρέα με άλλους νεοναζί όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια της “πολιτικής” του καριέρας, ο Πανάς βρήκε στέγη στην Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Φασίστες όπως ο Πανάς δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμια, ούτε για να διδάσκουν φοιτητές, ούτε για να προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη. Περιμένουμε όμως την τοποθέτηση της Πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, για την «επιστημονικότητα» του έργου που παράγεται από τέτοιους διδάσκοντες.
 
Ας μην ελπίζουν ότι οι (κρυφές ή φανερές) δημοσκοπήσεις τους θα καταφέρουν να ανατρέψουν την πραγματικότητα ή να ανακόψουν τη δυναμική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άλλωστε η εγκυρότητα των εταιρειών δημοσκοπήσεων είναι ανάλογη με εκείνη των Οίκων Αξιολόγησης των Τραπεζών, που μία μέρα πριν την κατάρρευση του αμερικάνικου τραπεζικού κολοσσού Lehman Brothers, του απένειμαν το χαρακτηρισμό 3Α.
 
Η αντικαπιταλιστική αριστερά είναι ένα υπαρκτό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, στη νεολαία και τους εργαζόμενους. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα το καταγράψει και στις κάλπες, κόντρα στις στημένες προβλέψεις.

υγ : Το ηχητικό ντοκουμέντο