• Τρί, 09/07/2013 - 18:47
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την άμεση απελευθέρωση του απεργού πείνας Κώστα Σακκά.

Άμεση απελευθέρωση στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά!!

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά!

Ο Κ. Σακκάς διανύει την 37η ημέρα απεργίας πείνας, με τα προβλήματα στην υγεία του να γίνονται πλέον μη αναστρέψιμα. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι δικαστικές και κρατικές αρχές αναλαμβάνουν σοβαρότατες ευθύνες για ότι και αν συμβεί από εδώ και πέρα. Η φυλάκιση χωρίς δίκη για πάνω από 30 μήνες του Κ. Σακκά, κατά παράβαση κάθε έννοιας νόμου, ακόμα και των δικών τους υπεραντιδραστικών νόμων, καταργώντας το δικαίωμα σε δίκη και το τεκμήριο της αθωότητας, θέλει να δώσει μήνυμα σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο ότι η κυβέρνηση και το κράτος μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και δολοφονικά όταν πρόκειται για τον "εχθρό λαό". Είναι η ίδια λογική που οδήγησε στις ολοκληρωτικού τύπου επιστρατεύσεις των εργαζομένων του Μετρό, των ναυτεργατών, των καθηγητών, στην κρατική τρομοκρατική βία στους κατοίκους στις Σκουριές, και τελευταία με την εισβολή και τις δεκάδες συλλήψεις από τα ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές και εργαζόμενους του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας καλεί την νεολαία και τους εργαζόμενους να υπογράψουν μαζικά το ψήφισμα αλληλεγγύης που κυκλοφόρησε η ΚΕΔΔΕ (http://ekedde.wordpress.com/2013/07/04/protsakk/) (το οποίο έχει συγκεντρώσει μέσα σε λίγες ημέρες περισσότερες από δέκα χιλιάδες υπογραφές) για να απελευθερωθεί άμεσα ο Κώστας Σακκάς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τις πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωση του Κ. Σακκά και την αντίσταση απέναντι στην αυταρχική εκτροπή και καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνει το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας στο Ναύπλιο στην πλατεία Δημαρχείου την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 8μμ.

-----

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της ΚΕΔΔΕ:

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

 

::: Πρωτοβουλία  για την άμεση αποφυλάκιση του πολιτικού κρατούμενου Κώστα Σακκά αναλαμβάνει η ΚΕΔΔΕ με το παρακάτω κείμενο. Μπορείτε να το διακινήσετε ή να το υπογράψετε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί. 

 

Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. πραγματοποιούμε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας και παραδίδουμε μαζικά το ψήφισμα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96). Καλούμε σωματεία εργαζομένων, μαζικούς φορείς, συλλογικότητες γειτονιάς, φοιτητικούς συλλόγους, γιατρούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς, ποιητές, συγγραφείς, δημοσιογράφους και κάθε έναν που αρνείται το αυταρχικό μέλλον που είναι ήδη εδώ. «Όχι στο ελληνικό Γκουαντανάμο. Αποφυλάκιση τώρα του Κώστα Σακκά.» :::

 

Όσες και όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο καταγγέλλουμε την πρωτοφανή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για παράταση της προφυλάκισης του αναρχικού Κώστα Σακκά πέραν των 30 μηνών, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής πρόβλεψης και νομικής διάταξης. Το Σύνταγμα (άρθρο 6 παρ. 4) ορίζει ως ανώτατο όριο προφυλάκισης τους 18 μήνες, απαγορεύει τη διαδοχική επιβολή προφυλακίσεων και δεν παρέχει εξουσιοδότηση στον κοινό νομοθέτη να νομοθετεί διαφορετικά. Παρ’ όλα αυτά το άρθρο 288 Κ.Ποιν.Δ. επιτρέπει την επιβολή νέας προφυλάκισης για συναφείς πράξεις με ανώτατο όριο 12 μήνες. Στην περίπτωση του Κώστα Σακκά έχουν παραβιαστεί όλα τα όρια: Βρίσκεται στη φυλακή χωρίς να έχει δικαστεί από τις 4/12/2010 (31 μήνες) αντιμετωπίζοντας συνεχώς προφυλακίσεις και παρατάσεις.

 

Ο Κώστας Σακκάς είναι αυτή τη στιγμή φυλακισμένος σε ένα ελληνικό Γκουαντανάμο: αν και το όνομά του δεν υπάρχει καν στη δεύτερη δικογραφία με την οποία παρατάθηκε η προφυλάκισή του, αν και εκλείπει κάθε νόμιμος λόγος και από καιρό έχουν παραβιαστεί όλες οι σχετικές εκ του νόμου προθεσμίες, η δικαστική εξουσία, η κρατική μηχανή και η κυβέρνηση παρατείνουν βάναυσα και εκδικητικά τον ήδη πολύχρονο εγκλεισμό του. Στο πρόσωπό του το όλο σύστημα εξουσίας, πολιτικής και δικαστικής, επιχειρεί την κατάργηση κατ’ αρχήν στην πράξη του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, μιάς από τις  σπουδαιότερες κατακτήσεις του νομικού μας πολιτισμού που υπηρετεί το τεκμήριο αθωότητας. Όλα αυτά στο πλαίσιο των δικών για τις υποθέσεις ΣΠΦ όπου επιχειρείται διαρκώς η καταπάτηση συνταγματικών και δικονομικών δικαιωμάτων και η επιβολή εξοντωτικών ποινών ως μέσου πολιτικής εκδίκησης.

 

Ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε  απεργία πείνας στις 04/06/2013, ημέρα που συμπληρώθηκαν 30 μήνες προφυλάκισης, και η ζωή του πλέον βρίσκεται σε κίνδυνο. Ακόμα και αν αποφυλακιστεί άμεσα, κάποιες βλάβες στην υγεία του, δεδομένου ότι για δεύτερη φορά αγωνίζεται με το έσχατο μέσο αγώνα, θα είναι ανεπανόρθωτες, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών που τον παρακολουθούν.

 

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του πολιτικού κρατούμενου Κώστα Σακκά.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Συμβουλίου των Εφετών ως ευθυγραμμισμένη με το δόγμα μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης και ως ευθύ μήνυμα τρομοκράτησης σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.

 

Όποια και αν είναι η πολιτική ή ιδεολογική μας τοποθέτηση, αναγνωρίζουμε ότι στο πρόσωπο του Κώστα Σακκά δοκιμάζονται οι ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας, σε ένα συντονισμένο ρεσιτάλ κρατικού αυταρχισμού του οποίου θύματα μπορεί να είμαστε αύριο όλες και όλοι μας.

 

Υπογράφουμε - Στηρίζουμε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://ekedde.wordpress.com/2013/07/04/protsakk/)