• Παρ, 09/08/2013 - 16:18
Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ για τα γεγονότα στην Ευκαρπία.

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ καταγγέλλει την προσπάθεια της αστυνομικής διεύθυνσης να επιβάλλει καθεστώς αστυνομοκρατίας στην περιοχή της Ευκαρπίας. Για πάνω από δυο εβδομάδες 9 κλούβες των ΜΑΤ και μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει μια ολόκληρη περιοχή επιβάλλοντας στρατιωτικό νόμο, αφού απαγορεύεται η πρόσβαση σε χώρο που ανήκει στο δήμο Παύλου Μελά.

 Οι δυνάμεις καταστολής και ο εισαγγελέας λειτουργούν κάτω από τις εντολές της Διοίκησης του ΦΟΔΣΑ και του επιχειρηματικού λόμπι που θέλει να εκμεταλλευτεί τα απορρίμματα. Με την προστασία του κράτους και της αστυνομίας οι «εθνικοί» εργολάβοι προωθούν τεραστίων διαστάσεων έργα, όπως ο ΣΜΑ Ευκαρπίας και θυσιάζουν την υγεία του λαού μας και το περιβάλλον προωθώντας την καύση σκουπιδιών. Είναι οι ίδιοι εργολάβοι που τόσα χρόνια ληστεύουν τον τόπο μας και τον εργαζόμενο λαό μας.

Καλούμε όλο το λαό της Ευκαρπίας στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ , να ακυρωθεί το έργο και να γίνει άμεσα νέος περιφερειακός σχεδιασμός.

Καλούμε όλο το λαό της πόλης να σταθεί στο πλάι της Ευκαρπίας. Η κατασκευή του ΣΜΑ θα ανοίξει το δρόμο για την καύση σκουπιδιών με καταστροφικές συνέπειες για όλη την περιοχή.

Καλούμε το Δήμο Παύλου Μελά να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του για αποχώρηση από τον ΦΟΔΣΑ και να παραιτηθεί από την Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ.

Στεκόμαστε στο πλάι στης Ευκαρπίας με κάθε μέσο και τρόπο, ώστε να δικαιωθεί ο δίχρονος και πλέον αγώνας των κατοίκων και να ανοίξει ο δρόμος για μια ορθή, αποκλειστικά δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με έλεγχο από τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζομένους στην καθαριότητα.

Είναι τώρα η ώρα να συναντηθεί ο αγωνιζόμενος λαός, είτε η μάχη δίνεται στην Ευκαρπία, είτε στην Χαλκιδική, είτε στα σχολεία, είτε στα νοσοκομεία, είτε στα κάτεργα των ιδιωτικών επιχειρήσεων.  Ο εχθρός μας είναι κοινός, είναι η καταστροφική για το λαό πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης. Κοινοί και ενιαίοι πρέπει να είναι και οι αγώνες όλων των εργαζομένων, της νεολαίας και των ανέργων. Για να γίνουν οι σπίθες που έχουν ανάψει, φωτιά που θα κάψει την πολιτική της βαρβαρότητας.

Μέχρι τη νίκη.

Η ευκαρπια θα νικησει!

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!