• Τρί, 25/03/2014 - 15:23
Κλείνουν νοσοκομεία - ανοίγουν φυλακές - Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Ούτε στην Αγ.Βαρβάρα ούτε πουθενά!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΑΙΓΑΛΕΩ, ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, ΑΓ ΒΑΡΒΑΡΑΣ.

Η Συγκυβέρνηση της Ν Δ- ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας την ακροδεξιά ρατσιστική ατζέντα της Χρυσής Αυγής επιδιώκει να στήσει ακόμα ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, αυτή τη φορά στην πόλη μας μετατρέποντας τον χώρο του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» πρώην Λοιμωδών και του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων σε «κέντρο υποδοχής» Η κυβέρνηση και ο Δένδιας αξιοποιώντας την αδράνεια  των τοπικών δημοτικών αρχών που γνώριζαν εδώ και καιρό τα σχέδια του υπουργείου στην θέση του Νοσοκομείο που έκλεισαν, θέλουν  να λειτουργήσει ένα ακόμα στρατόπεδο συγκέντρωση μεταναστών.

Το ελληνικό κράτος, καταπατώντας ευρωπαϊκές συμβάσεις αλλά και το ίδιο το Σύνταγμά του, χωρίς ίχνος ευαισθησίας και ανθρωπιάς, καταδικάζει για 18 μήνες χιλιάδες μετανάστες/ριες, ακόμα και παιδιά, αρρώστους, θύματα βασανιστηρίων, στην αποκρουστικότερη μορφή φυλάκισης, δίχως  στοιχειώδη υγιεινή, σίτιση και περίθαλψη, χωρίς καμία επαφή με τους δικούς τους, για να αποτρέψει τη μετανάστευση προς την Ελλάδα. Το μόνο «αδίκημα» που έχουν διαπράξει οι χιλιάδες μετανάστες  που στοιβάζονται στα κέντρα κράτησης  είναι ότι βρίσκονται εδώ χωρίς χαρτιά, ανεξάρτητα αν έρχονται από τη φλεγόμενη Συρία, τη σκλαβωμένη Παλαιστίνη ή αφρικανικές χώρες που μαστίζονται από την εξαθλίωση.

Να τελειώνουμε με το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της κράτησης χιλιάδων μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας με ακόμα χειρότερες συνθήκες! Η φυλάκιση όλων αυτών των ανθρώπων δεν λύνει κανένα κοινωνικό πρόβλημα, αντίθετα καταστρέφει ζωές, μεγαλώνει το ρατσισμό, απομακρύνει, εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατίας.

Η τοπική επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγ Βαρβάρας καλεί τον λαό του Αιγάλεω του Χαϊδαρίου και της ΑΓ. Βαρβάρας , να μην επιτρέψουν με να γίνει ακόμα ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών Καλεί όλο τον λαό της δυτικής Αθήνας  να είναι παρόν στην συγκέντρωση που οργανώνουν την Τετάρτη στις 6,30 έξω από το νοσοκομείο «ΑΓ ΒΑΡΒΑΡΑ» πρώην  Λοιμωδών, μαζικοί φορείς κινηματικές,  πολιτικές συλλογικότητες, αντιρατσιστικές οργανώσεις, και αντιφασιστικές κινήσεις.