• Κυρ, 01/06/2014 - 14:46
Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νέας Ιωνίας - Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας - Μεταμόρφωσης

Η τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την παρεμπόδιση και ουσιαστικά την απαγόρευση την εκδήλωσης που είχε ανακοινώσει η Πρωτοβουλία Κατοίκων με αφορμή το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας που κατατέθηκε στη βουλή την Πέμπτη 29 Μαϊου,στο πνευματικό κέντρο του δήμου μας.
Οι ομάδες των νεαρών που ισχυρίζονταν ότι ήταν φίλαθλοι της ΑΕΚ και που στη συγκεκριμένη περίπτωση έδρασαν σαν δύναμη καταστολής , πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτές τους τις ενέργειες, λειτουργούν ουσιαστικά σαν ομάδα κρούσης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Συμφερόντων που καλυπτόμενα πίσω από το υποτιθέμενο ενδιαφέρον τους για την ΑΕΚ και το γήπεδο, τους εκμεταλλεύονται με σκοπό να μεταβάλλουν τον οικιστικό ιστό της πόλης, να καταπατήσουν το άλσος και να μετατρέψουν τη Νέα Φιλαδέλφεια σε ζώνη φτηνής και μαζικής ψυχαγωγίας, με εργαζόμενους να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας.
Επειδή όμως η ιστορία της πόλης και των κατοίκων της είναι πολύ μεγάλη για να επικρατήσει η λήθη, δηλώνουμε ότι εμείς θυμόμαστε ποιος ήταν αυτός που αρχικά πούλησε την ΑΕΚ (που κατά τα άλλα είναι ιδέα και δεν πουλιέται), στον Τροχανά και την Enic. Θυμόμαστε επίσης ποιος ήταν αυτός που γκρέμισε την ιστορική της έδρα, το στάδιο Νίκος Γκούμας, χωρίς να αγανακτήσουν τότε οι οπαδικοί στρατοί.
Μεγάλη ευθύνη έχουν ασφαλώς όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα έπαιξαν με την αγωνία των φιλάθλων της ΑΕΚ και τους έταζαν τα πάντα, πουλώντας οπαδιλίκι. Και ταυτόχρονα, μεγάλη ευθύνη θα έχουν από εδώ και πέρα και όσοι επιχειρήσουν να πατήσουν σε δύο βάρκες, μιλώντας ανάλογα με το ακροατήριο που κάθε φορά απευθύνονται. Τα πρώτα δείγματα με τις δηλώσεις της νέας δημοτικής αρχής, είναι χαρακτηριστικά σε αυτή την κατεύθυνση.
Η ιστορία του γηπέδου της ΑΕΚ -που εντέχνως και με σαφή στόχευση συνενώθηκε στον ίδιο νόμο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Λεκανοπεδίου προκειμένου τα επιχειρηματικά συμφέροντα να χρησιμοποιήσουν την αγωνία των φιλάθλων της ΑΕΚ και να τους χειραγωγήσουν- είναι η πρόφαση. Πίσω από αυτήν κρύβεται η προσπάθεια για να βρεθεί νέο πεδίο κερδοφορίας και εκμετάλλευσης για το κεφάλαιο. Για εμάς πάγια αντίληψη είναι να υπάρχουν δημόσιες ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις για όλο το λαό και να παραχωρούνται για να παίζουν οι ομάδες. Το άλσος της Φιλαδέλφειας όπως και όλοι οι ελεύθεροι και ανοιχτοί χώροι στην Αθήνα είναι και υποχρηματοδοτούμενοι και ελάχιστοι, με άμεσο αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ζωής μας.Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι πρέπει να τους προστατεύουμε .

Η Νέα Φιλαδέλφεια της προσφυγιάς και της αντίστασης, η πόλη των αγώνων του λαού μας, η πόλη που η ΑΕΚ και οι άνθρωποί της γέλασαν πανηγύρισαν, πικράθηκαν αλλά έμειναν όρθιοι, δεν πρέπει να επιτρέψει σε κανέναν δήθεν σωτήρα να την εκμεταλλευτεί. Η προσπάθεια από τα πιο επιθετικά τμήματα του κεφαλαίου να αναλάβουν απ’ευθείας τη διοίκηση πόλεων όπως συνέβη στον Πειραιά έχουν ανοίξει την όρεξη και σε πολλούς άλλους. Καλούμε τον κόσμο να μην τον παρασύρει η αγάπη του για την ομάδα, και να μη γίνει συνεργός στα σχέδια όσων επιθυμούν να εξυπηρετήσουν τα στενά επιχειρηματικά τους συμφέροντα και μόνο αυτά. Δεν πρέπει η γειτονιά μας να θυμίζει πολεμική ζώνη από την παρουσία των ΜΑΤ και της ασφάλειας. Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο της πόλης μας όπως και κάθε πολιτική δύναμη να καταδικάσει τα γεγονότα που συνέβησαν στο πνευματικό κέντρο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ-ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ