• Κυρ, 29/04/2012 - 18:14
Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί .. [των υποψήφιων βουλευτών στην Ηλεία]
  1. Θέλουμε να εκπροσωπηθεί και στη Βουλή το ρεύμα του ασυμβίβαστου αγώνα και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Δεν έχουμε αυταπάτες για τις δυνατότητες και τα όρια του κοινοβουλευτικού δρόμου, αλλά η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μπορεί να τους χαλάει διαρκώς την «παράσταση» και να διασφαλίζει ότι θα μαθαίνει ο λαός από πρώτο χέρι όσα μεθοδεύονται μυστικά.
  2. Φιλοδοξούμε η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει τα κινήματα των εργαζομένων και των ανέργων, της νεολαίας και των μεταναστών σε καλύτερη θέση. Για να ξεκινήσει ένας νέος και πιο αποφασιστικός γύρος αγώνων για την άμεση διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, την ανατροπή των τροϊκανών Μνημονίων και των επόμενων κυβερνήσεών τους.
  3. Είμαστε οργισμένοι και θέλουμε να πληρώσουν όσοι μας στερούν τη ζωή και το μέλλον. Δεν αρκούμαστε, όμως, σε ένα γενικόλογο και τελικά αδιέξοδο όχι. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ανάγκη να μιλήσουμε ανοιχτά για την χωρίς εκμετάλλευση κοινωνία που ονειρευόμαστε, απαλλαγμένοι από την τρομοκρατία και τα δεσμά της ΕΕ και του ευρώ. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι στο τέλος οι εργαζόμενοι θα νικήσουμε, ότι θα πάψουμε να φοβόμαστε όλα όσα θα γίνουν δήθεν για εμάς, αλλά χωρίς εμάς.
  4. Αναγνωρίζουμε στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. μια ασυμβίβαστη δύναμη, με συνεπή παρουσία και συστηματική παρουσία στις μάχες των πλατειών, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες.
  5. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. δεν αρκεί μόνη της για να ανατρέψει την επίθεση και να ανοίξει μια νέα σελίδα. Γι' αυτό, θέλουμε  να ενισχύσουμε την πρότασή της για τη συγκρότηση - ανοιχτά, δημοκρατικά, από τα κάτω και στη βάση αρχών - ενός πλατιού μετώπου ρήξης και ανατροπής, με δυνάμεις, πρωτοβουλίες και αγωνιστές που κινούνται σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Με όσους συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα.
  6. Δεν γουστάρουμε τους (πολιτικούς) γάμους από συνοικέσιο. Αρνούμαστε την υποταγή στα ψευτοδιλήμματα που κρατούν διαρκώς εγκλωβισμένους τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Δεν έχουμε καμία διάθεση να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα ούτε να βλέπουμε να ξεπουλιούνται οι αγώνες και οι ψήφοι - όπως έκανε το Αριστερό Μέτωπο και ο Μελανσόν στη Γαλλία, στηρίζοντας τον Ολάντ για να φύγει ο Σαρκοζί.
  7. Δεν αναθέτουμε την πολιτική δράση σε κάποιο κόμμα, όσο αριστερό κι αν δηλώνει. Δεν μεταθέτουμε την αλλαγή των συσχετισμών σε μια μακρινή προοπτική, μιας απροσδιόριστης λαϊκής εξουσίας. Αντιστεκόμαστε και δημιουργούμε ρωγμές στο μαύρο μέτωπο και την πολιτική του σήμερα, με στόχο την ανατροπή του από τα κάτω και από τα αριστερά αύριο.
  8. Αρνούμαστε τους άθλιους εκβιασμούς περί χαμένης ψήφου, που δυστυχώς αναπαράγονται σήμερα από κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς - αν και είναι αυτά τα οποία έχουν κατεξοχήν πέσει «θύματα» του συγκεκριμένου επιχειρήματος.
  9. Οφείλουμε να σπάσουμε στην πράξη την καταστολή και την τρομοκρατία του αστικού κράτους, των μηχανισμών και των κομμάτων του. Όλων αυτών που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να κάνουν τη φωνή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. να σιγήσει, φτάνοντας στο σημείο να βάζουν εμπόδια ακόμη και στη συμμετοχή της στις εκλογές.
  10. Θέλουμε, επιτέλους, να δηλώσουμε παρόντες σε αυτή την εκλογική μάχη, χωρίς κανείς να υφαρπάξει ή να ερμηνεύσει όπως αυτός θέλει την ψήφο μας!
    ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ   ΤΗΣ     ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.      ΣΤΗΝ  ΗΛΕΙΑ

 

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                  Ιδιωτικός υπάλληλος   
ΚΟΥΤΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                    του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                  Αγρότης                     
ΜΠΕΛΕΓΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ            του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ                   Δημοσιογράφος
ΜΠΕΡΕΡΕΚΟΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ       του ΑΝΔΡΕΑ                          Ηλεκτρ. Μηχ/κός         
      ΜΠΛΑΘΡΑ  ΙΩΑΝΝΑ                    του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ           Βιολόγος                    
ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ         του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                        Συνταξιούχος             
      ΣΕΦΕΡΛΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ                 του  ΤΡΥΦΩΝΑ                       Πολ. Μηχ/κός              
ΤΣΟΥΡΑ   ΘΕΩΝΗ                         του  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                     Εργάτρια