• Τετ, 23/07/2014 - 08:47
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας : για τη ματαίωση ναζιστικής εκδήλωσης σε Αγία Τριάδα και Πουλακίδα

Η ματαίωση ναζιστικού περιεχομένου εκδήλωσης για την «ιστορία της σβάστικας» και τις «ένοπλες εθνικιστικές ομάδες» στην Αγία Τριάδα και στην Πουλακίδα αποτελεί σημαντική νίκη του τοπικού αντιφασιστικού κινήματος.

Περισσότερο όμως, αποτελεί νίκη της τοπικής κοινωνίας, όπου στις δύσκολες ώρες που περνάει από τους ντόπιους και ξένους καταπιεστές του, τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – τρόικας, ο λαός μας έδειξε ότι οι νοσταλγοί της σβάστικας προσβάλουν την ιστορία του τόπου και τους αγώνες του ενάντια στον ναζιστή κατακτητή, και ως εκ τούτου είναι ανεπιθύμητοι.

Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να βαφτίσουν τον αγκυλωτό σταυρό «αθώο αρχαιοελληνικό σύμβολο», οι λαοί όλου του κόσμου πάντα θα θυμούνται τι σημαίνει σβάστικα. Και ιδιαίτερα όσον αφορά τους «ιδεολόγους» του εθνικισμού, ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν πλούσιοι μετά την Κατοχή και ποιοί ήταν οι χιλιάδες που έδωσαν και τη ζωή τους για να μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε τα στοιχειώδη ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα.

Αυτά τα δικαιώματα είναι που ενοχλούν τους τοπικούς απολογητές του φασισμού που κατά τα άλλα δεν είχαν κανένα πρόβλημα να στηρίξουν (ή και να είναι στα ίδια ψηφοδέλτια ακόμα) μνημονιακούς υποψηφίους στις πρόσφατες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Προφανώς τα όποια ανταλλάγματα και προσωπικά οφέλη νίκησαν την υποτιθέμενη «ιδεολογία» τους.

Οι καιροί όμως που ορισμένοι δρούσαν ανεξέλεγκτα σαν συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών παλαιότερα ή πιο πρόσφατα σαν όργανα της Χούντας των Συνταγματαρχών έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η μαχητική δράση και η μετωπική - ενωτική λογική που διέπουν το Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας δείχνουν τον δρόμο για την πάλη όχι μόνο ενάντια στον νεοναζισμό και τις παραφυάδες του αλλά και για την ανατροπή της ίδιας της κυβερνητικής πολιτικής που σε τελική ανάλυση είναι αυτή που ενισχύει και ενισχύεται από τον φασισμό.