• Τρί, 07/10/2014 - 08:36
ΔΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Συμπαράσταση στον αντιφασίστα αγωνιστή Γρ. Τσιλιμαντό

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αντιφασίστα αγωνιστή Γρηγόρη Τσιλιμαντό και ζητά την αθώωσή του από κάθε κατηγορία στη δίκη που θα γίνει στη Λάρισα στις 10 Οκτώβρη. Το μόνο «έγκλημα» του Γ. Τσιλιμαντού ήταν ότι βρέθηκε μαζί με άλλους τον Απρίλη του 2014 στο Δομοκό για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στο νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η Αστυνομία διέθεσε 18 διμοιρίες για μερικές εκατοντάδες αγωνιστές από όλη την Ελλάδα και δεν δίστασε να απαγορεύσει τη συνέχεια της πορείας εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη φυλακή. Με δικαιολογία τις φθορές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Φάρσαλα, η αστυνομία σταμάτησε το λεωφορείο που επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη και  χρησιμοποίησε κουκουλοφόρους χρυσαυγίτες για να «ταυτοποιήσουν τους δράστες» εντός της κλούβας των ΜΑΤ! Το ότι το εν λόγω λεωφορείο ουδέποτε είχε σταματήσει στα Φάρσαλα, προφανώς για την ΕΛΑΣ ήταν μια τυχαία παράλειψη… Αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης ήταν 30 προσαγωγές και η εκδικητική σύλληψη του γνωστού αγωνιστή του αντιεξουσιαστικού χώρου, Γρηγόρη Τσιλιμαντού, με την κατηγορία ότι προκάλεσε φθορές στα γραφεία των φασιστών. Το γεγονός συνέβη μάλιστα λίγες μόλις μέρες μετά την δημοσιοποίηση της σύμπραξης ΝΔ-Χρυσής Αυγής και Μπαλτάκου-Κασιδιάρη!

Η ΕΛΑΣ, ακολουθώντας προφανώς τις εντολές της άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, συνεχίζει τις διώξεις των αγωνιστών και καταστέλλει αυτούς που αναδεικνύουν την αθλιότητα του ποινικού «σωφρονισμού». Είναι εμφανές πλέον ότι η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας μπορεί να κρατηθεί μόνο με το μαστίγιο και τον αυταρχισμό, ενώ η συνεργασία ΜΑΤ-Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι ο αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, ενάντια στον σκοταδισμό των λευκών κελιών, την κρατική καταστολή και την εγκληματική, φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των κρατουμένων και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς φυλακές Απαιτούμε άμεσα:

  • Την αθώωση του Γ. Τσιλιμαντού – καμία δίωξη σε βάρος αγωνιστών για την κινηματική δράση τους
  • Να μην ανεγερθούν κελιά τύπου Γ’, που συνιστούν απόλυτο βασανιστήριο και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσωπικότητας, να μην περιοριστούν οι άδειες των κρατουμένων