• Σάβ, 13/12/2014 - 21:13
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι !

Η προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται. Η προσωρινή απόφαση του ΣτΕ να αναστείλει το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές είναι μετέωρη καθώς ΣΕΒ και ΣΕΛΠΕ(αλυσίδες σούπερ μάρκετ) έχουν κάνει ήδη προσφυγή ακύρωσης της ενώ ο νόμος για τις 7 Κυριακές τον χρόνο με ανοιχτά τα μαγαζιά παραμένει σε ισχύ. Είναι ξεκάθαρο ότι η  απόφαση του ΣτΕ ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα του αγώνα που γίνεται εδώ και ένα χρόνο από εργαζομένους στο εμπόριο από κοινού με αλληλέγγυους εργαζόμενους άλλων κλάδων και ανέργων. Μπροστά μας έχουμε την επόμενη «εργάσιμη» Κυριακή στις 14 Δεκέμβρη. Η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου, τα εξαντλητικά 12ωρα ειδικά κατά την περίοδο των εορτών που ισχύουν για δυο βδομάδες χωρίς καν την Κυριακάτικη αργία, καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την συμμετοχή στην απεργία που έχει κηρυχθεί στις 14 Δεκέμβρη σε όλο τον κάδο του εμπορίου.

Ούτε 52 αλλά ούτε και 7 καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!

Οι συνομοσπονδίες εμπόρων και οι εμπορικοί σύλλογοι που δήθεν εναντιώνονται στις 52 Κυριακές είναι οι ίδιοι που στο βωμό της αύξησης του κέρδους τους εκβιάζουν για μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις εργασίας που δε κατοχυρώνουν τίποτα, ελαστικά ωράρια εργασίας και μισθούς πείνας. Τα 4ωρα και 12ωρα ωράρια εναλλάσσονται ανάλογα με τις ορέξεις και την διάθεση κάθε αφεντικού πληρώνοντας μάλιστα όποτε και ότι αυτός κρίνει,ενώ παράλληλα οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν συνεχώς: η ορθοστασία, η στενή παρακολούθηση, η μέτρηση της “παραγωγικότητας” και η εργοδοτική τρομοκρατία εντείνονται.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο, μέρος του συνολικού αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που επιβάλλουν κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ. Καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους να σταθούν δίπλα στους εμποροϋπάλληλους καθώς όλοι βιώνουμε την ανασφάλεια, την απόλυση, την διαθεσιμότητα, τις ατομικές συμβάσεις, τους μισθούς πείνας, όλοι ζούμε τις συνέπειες των διαλυμένων εργασιακών σχέσεων.

Τέρμα πια! ΄Οχι άλλο βήμα πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα

Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος

Όχι στα εξοντωτικά ελαστικά ωράρια εργασίας

Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πλήρης απασχόληση με ανθρώπινο ωράριο, αύξηση αμοιβών για μια αξιοπρεπή ζωή.

Όχι στις εκδικητικές απολύσεις, στον αυταρχισμό των εργοδοτών και την ανακύκλωση των εργαζόμενων

ΟΛΟΙ-ΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

10.30πμ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ με ΤΣΙΜΙΣΚΗ