• Πέμ, 03/05/2012 - 13:15
Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να οργανώσουμε ξανά το εργατικό κίνημα. [του Κώστα Στάγκου]

Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να οργανώσουμε ξανά το εργατικό κίνημα.

Δήλωση του Κώστα Στάγκου, εργαζόμενου στο Μετρό Θεσσαλονίκης και γραμ. Σωματείου Απολυμένων της Goodyear, υποψήφιου στην Α΄ Θεσσαλονίκης

 

Ως ανένταχτος αριστερός έχω απελευθερωθεί στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, λόγω της πολιτικής της πρότασης αλλά και του αμεσοδημοκρατικού τρόπου λειτουργίας της, που πιστεύω ότι είναι ο τρόπος που πρέπει να λειτουργεί η αριστερά, αλλά και τα σωματεία. Η απελευθέρωση της εργατικής τάξης πρέπει να είναι έργο της ίδιας και το κόμμα ή το πολιτικό μέτωπο να λειτουργεί παράλληλα, ώστε να δίνει αλλά και να παίρνει από τους εργαζόμενους, μέχρι την επίτευξη του πολυπόθητο στόχου, της εργατικής εξουσίας.

 Η ενίσχυση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ειδικά αν καταφέρει να μπει στην βουλή, θα απελευθερώσει κόσμο από άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά και πρώην ψηφοφόρους του δικομματισμού, ώστε να υπάρξει άλλη δυναμική για το νέο τύπο οργάνωσης που χρειάζεται το εργατικό κίνημα. Ο παλιός γραφειοκρατικός συνδικαλισμός έχει πεθάνει και πρέπει να αλλάξει. Η κατεύθυνση που βάζει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα βοηθήσει συνολικά να ανασυγκροτηθεί το εργατικό κίνημα. Μια κατεύθυνση που πρεσβεύει ο Αντώνης Σταματόπουλος, υποψήφιος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στη Β’ Αθηνών και πρόεδρος στο Μετρό, για μαχητικό αγώνα στα χέρια των εργαζομένων, μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις.