• Τρί, 01/03/2016 - 22:06
Απόφαση ΤΕ Σάμου, 29/2/2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕ ΣΑΜΟΥ

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σάμου συνεδριάσαμε σήμερα 29 Φεβρουαρίου 2016 ενόψει της 3ης Συνδιάσκεψης, συζητήσαμε τις προτεινόμενες από το ΠΣΟ Θέσεις και αποφασίσαμε τα παρακάτω:

  1. Διαφωνούμε με την θετική αποτίμηση των Θέσεων για την εκλογική συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΙΑ με το ΜΑΡΣ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Θεωρούμε ότι η εκλογική αυτή συνεργασία, όχι μόνο δεν υπήρξε θετική για το σχετικά μικρό εκλογικό της αποτέλεσμα αλλά είχε και σοβαρές αρνητικές πολιτικές και  οργανωτικές συνέπειες, αφού επικύρωσε: α) την έκπτωση του συμφωνημένου στη Β’ Συνδιάσκεψη προγράμματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και β) την ταυτόχρονη διπλή ένταξη των οργανώσεων ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ στους δύο διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αυτή η «πολιτική συνεργασία» κατέληξε στην αποχώρηση των δύο οργανώσεων από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στη σημαντική μείωση της οργανωμένης της δύναμης.

Επιπλέον επισημαίνουμε ότιτο ΜΑΡΣ αυτοδιαλύθηκε αμέσως μετά την συγκρότηση της ΛΑΕ για να προσχωρήσει κατά πλειοψηφία σε αυτή. Ήταν επομένως μια συνεργασία που τελικά προετοίμασε το έδαφος για την προχώρηση δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε έναν ρεφορμιστικό σχηματισμό.

  1. Σημειώνουμε με ανησυχία  ότι στις προτεινόμενες Θέσεις δεν γίνεται καμιά αναφορά στην εκλογική συνεργασία με το ΕΕΚ στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά σαν επιτυχημένη τόσο για το σχετικά καλό εκλογικό της αποτέλεσμα όσο και για τις καλές πολιτικές σχέσεις και το συντροφικό κλίμα που επικράτησε.
  2. Διαφωνούμε με την διατύπωση των προτεινομένων Θέσεων για την επιδίωξη σχηματισμού ενός «πολιτικού μετώπου» με ρεύματα που προέρχονται από το ρεφορμισμό. Θεωρούμε ότι η διατύπωση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιδίωξης μιας μελλοντικής «προγραμματικής συμφωνίας» με την ΛΑΕ, ανάλογης με την επιδίωξη της «συμπόρευσης» με το Σχέδιο Β και το ΜΑΡΣ που τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπώρησε και καθήλωσε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια άγονη εσωτερική συζήτηση. Αντίθετα συμφωνούμε για την διαρκή επιδίωξη συνεργασιών σε συνδικαλιστικό και κινηματικό επίπεδο χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει την συμφωνημένη αντικαπιταλιστική πολιτική φυσιογνωμία και προγραμματική αυτοτέλεια του μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Related Posts