• Δευ, 21/11/2016 - 14:12
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου : Να οργανωθούμε και να αναμετρηθούμε με την επίθεσή τους

Να οργανωθούμε και να αναμετρηθούμε με την επίθεσή τους

Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι – Ψωμί, δουλειά, ειρήνη, ελευθερία

Λαέ της Ηπείρου

Όσο πιο γρήγορα τελειώσουμε με τις αυταπάτες μιας «κοινοβουλευτικής ελπίδας», μιας δήθεν «έστω πιο ήπιας διαχείρισης» ή του μεγάλου ψέματος ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και άλλος δρόμος, τόσο πιο αποφασιστικά και πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν όροι για να αλλάξει η κατάσταση.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλων όσων ψήφισαν τα μνημόνια (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ,ΛΕΒΕΝΤΗΣ) δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα περιβάλλον εργασιακής ζούγκλας, καταπίεσης, ανεργίας και φτώχειας. Η ανάπτυξη, όταν και όπως έρθει, θα σκοτώσει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους. Όπως και αν την ονομάσουν, «δίκαιη», «επιχειρηματική και επενδυτική», «παραγωγική», κ.ο.κ. στο έδαφος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, ανάπτυξη σημαίνει εργασιακή ζούγκλα, τεράστια ποσοστά ανεργίας, μισθοί πείνας και συνεχή πολεμική απειλή.

Ανάπτυξη για τους καπιταλιστές σημαίνει αύξηση των κερδών και των οικονομικών δεικτών, όχι καλύτερη ζωή για την κοινωνική πλειονότητα.

H συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει και κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση. Προωθεί τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και ετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο της επίθεσης με κεντρικά ζητήματα την κατάργηση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, τις περικοπές των συντάξεων, τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, την αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων και τα κλεισίματα και απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις των πάντων.

 

Η συγκυβέρνηση εμφανίζει διαρκώς το μαύρο άσπρο! Λένε ότι υπερασπίζουν τις «κύριες» συντάξεις, τσακίζοντας τις «επικουρικές». Λένε ότι υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων την ώρα που πιέζουν για την εφαρμογή της ντροπιαστικής ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και με την πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης να δίνουν αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς.

Προβάλουν ότι στήνουν «προοδευτικό μέτωπο των χωρών του Νότου» με υπέρμαχους της ΕΕ του κεφαλαίου, του ρατσισμού και του πολέμου, όπως ο Ολάντ. Οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και η συνεχιζόμενη πολιτική τους πυκνώνει όλο και περισσότερο τα σύννεφα πολέμου στη περιοχή μας. Λένε ότι εξασκούν μια «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική και εξασφαλίζουν την «ειρήνη και σταθερότητα» στη περιοχή ενώ είναι απόλυτα προσανατολισμένοι στην αντιδραστική πολιτική ΗΠΑ-ΕΕ, και συμμαχούν με τα αντιδραστικά καθεστώτα της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα που έχει χειροτερέψει τους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας, υπάρχει ο δρόμος της ανατροπής, της αντικαπιταλιστικής πάλης και του αγώνα. Αγώνας για να ζήσουμε, για να διεκδικήσουμε, για να πάει αλλιώς η κατάσταση. Απαιτείται σύγκρουση, σκληρή και βαθιά, με όλη τη γραμμή της επίθεσης, της πολιτικής και των μέτρων που παίρνουν κυβερνήσεις και κεφάλαιο για να σώσουν το σάπιο σύστημά τους. Απαιτείται πολιτική αντικαπιταλιστικής σύγκρουσης και ρήξης γιατί υπάρχει άλλος δρόμος προς όφελος των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ο οποίος δεν περνάει από τα υπουργικά γραφεία και την Βουλή, δεν κινείται εντός της ΕΕ και των «θεσμών», ένας άλλος δρόμος που θα αμφισβητεί τα ιερά και όσια του συστήματος για να μπορέσουμε να ζήσουμε.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί:

σε οργανωμένο ξεσηκωμό για την ανατροπή της αντιλαϊκής μνημονιακής επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, την κατάργηση όλων των μνημονίων και των αντιδραστικών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

σε πάλη για την ήττα και ανατροπή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, χωρίς ανοχή σε όσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, με ένα ισχυρό ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

 

 

 

Λαέ της Ηπείρου

 

Ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η πολιτική των μνημονίων της συνεχιζόμενης λιτότητας και φορομπηξίας δεν αποτελεί διέξοδο για τα λαϊκά στρώματα και την εργαζόμενη πλειοψηφία. Χρειάζεται αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.

 

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Δουλειά με δικαιώματα. Να μη γίνουμε δούλοι του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής-μαύρης εργασίας. Άμεση κατάργηση των προκλητικών εργασιακών διακρίσεων σε βάρος της νεολαίας μέχρι 25 χρονών.

  • Μείωση του χρόνου εργασίας τώρα. Για να δουλέψουν οι άνεργοι, για να πάρουμε πίσω από τον κλεμμένο πλούτο που παράγουμε. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

  • Αυξήσεις μισθών-αποδοχών τώρα. Για να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Με συλλογικές συμβάσεις, κατοχύρωση και άμεση επαναφορά όλων όσων μας έκλεψαν.

  • Ελευθερία-δημοκρατία για τους εργαζόμενους και το Λαό. Με συνδικάτα ελεύθερα από κράτος-κυβερνήσεις και εργοδότες. Με πλήρη και διευρυμένα δικαιώματα στη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, τον συλλογικό και μαζικό αγώνα.

  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών (νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, πρόνοια, γη). Καθολική, αξιοπρεπή δημόσια παιδεία – υγεία –πρόνοια. Κατάργηση του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων / ξεπουλήματος και του ΤΑΙΠΕΔ. Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές και το κεφάλαιο από το Υπερταμείο με τον έλεγχό των δανειστών αποτελεί έγκλημα ενάντια στον λαό.

  • Δημιουργία δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών με ουσιαστική κρατική ενίσχυση. Ενιαίος δημόσιος φορέας τροφίμων με κεντρικό σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και τη κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού.

  • Εθνικοποιήσεις-κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, των μεγάλων επιχειρήσεων, της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας. Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

  • Δραστική μείωση της φορολογίας των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζόμενων, των νέων επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχιάς αγροτιάς. Μεγάλη αύξηση της φορολόγησης του κεφαλαίου. Κατάργηση του ΦΠΑ, ειδικά στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

  • Κανένα σπίτι και χωράφι στα χέρια τραπεζίτη. Να διαγραφούν τώρα όλα τα χρέη του φτωχόκοσμου και των ανέργων στο κράτος και στις αιματοβαμμένες Τράπεζες!

  • Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από κυβέρνηση, ΕΕ. Ανοιχτά σύνορα. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επαναπροωθήσεις. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με πλήρη δικαιώματα. Να γραφτούν τα προσφυγόπουλα στα δημόσια σχολεία. Πάλη για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και του ρατσισμού. Πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, και τις πολεμικές προετοιμασίες! Καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές.

 

Παλεύουμε για την ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού μετώπου και καλούμε σε πολιτική συνεργασία για την κατάργηση των ευρωμνημονίων διαρκείας, για να φύγει η Ε.Ε και το ΔΝΤ από τη χώρα, για την έξοδο από το ευρώ , την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου «χρέους» γιατί δε χρωστάμε στα παράσιτα τους καπιταλιστές, το κράτος τους και τους τραπεζίτες.

 

Η πρότασή μας αυτή μπορεί να επιβληθεί σήμερα από τον πολιτικό αγώνα των εργαζόμενων, το εργατικό λαϊκό μέτωπο ρήξης ανατροπής και στο σύνολό της μπορεί να την υλοποιήσει η κυβέρνηση και η εξουσία των εργαζόμενων, που προϋποθέτει τη σύγκρουση με τη κυρίαρχη πολιτική και της συγκρότησης λαϊκών οργάνων επιβολής της θέλησής μας, στους χώρους δουλειάς και σπουδών στις πόλεις στις γειτονιές και τα χωριά για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα είναι στα χέρια των εργαζομένων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπικές και κλαδικές επιτροπές της Ηπείρου