• Τετ, 10/05/2017 - 20:59
Κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης για την κινητοποίηση ενάντια στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΛΙΜΑΝΙ, ΝΕΡΟ, ΡΕΥΜΑ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί όλο τον λαό της πόλης να στηρίξει τον αγώνα ενάντια στο “ξεπούλημα” που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μετά και την νέα συμφωνία με ΕΕ- ΔΝΤ- κεφάλαιο, που ετοιμάζεται να υπογράψει. ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ βγαίνουν στο σφυρί με διαδικασίες εξπρές για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Η Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σε καθεστώς γενικού πωλητηρίου με τα δημόσια αγαθά να γίνονται πεδίο κερδοφορίας, όπου το κόστος θα είναι τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και οι υπηρεσίες που θα αναγκάζονται πλέον να χρυσοπληρώνουν οι πολίτες.
Τα μνημόνια είναι το εργαλείο για την υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων που είναι δρομολογημένες ήδη από τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το παρέδωσε στο ΤΑΙΠΕΔ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις υποσχέσεις της, όχι μόνο δεν «πάγωσε», αλλά επιτάχυνε τις διαδικασίες πώλησης. Ο ΟΛΘ παραδίδεται στο Σαββίδη και τα γαλλογερμανικά συμφέροντα, ακολουθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα η ΕΥΑΘ και το νερό της πόλης, η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και επιταχύνονται οι διαδικασίες για να παραχωρηθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα το ρεύμα, με το ξεπούλημα των τμημάτων που διασπάται η ΔΕΗ, αλλά και το οδικό δίκτυο, με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ.
Όλα αυτά συνοδεύονται με αυξήσεις στα τιμολόγια που προκαλούν ηλεκτροσόκ στους καταναλωτές, με αμέτρητα διόδια, με ξεζούμισμα των εργαζομένων (ατομικές συμβάσεις, εργολαβίες με καθεστώς γαλέρας). Όσο περισσότερες υποδομές ξεπουλιούνται, τόσο περισσότερο η χώρα βουλιάζει στην φτώχεια και στην μαύρη τρύπα του χρέους, που είναι σήμερα βαρύτερο παρά ποτέ. Μαζί με το νερό και το ρεύμα θέλουν να ξεπουλήσουν και τα φιλέτα της δημόσιας γης, τους ελεύθερους χώρους, όπως και τη λαϊκή κατοικία και περιουσία που με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις προσπαθούν να βάλουν στο χέρι. Όμως οι υποδομές, η δημόσια Γη και η λαϊκή περιουσία δεν είναι εμπορεύματα, δημιουργήθηκαν από τον ιδρώτα των εργαζομένων και ανήκουν στον λαό. Δεν πουλιούνται!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την εργατική τάξη, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, και τον λαό της Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθεί στον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα της πόλης. Να μη δεχτεί τετελεσμένα και να παλέψει με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις επιτροπές αγώνα κάθε χώρου που ξεπουλιέται. Απαιτούμε κρατικοποίηση των υποδομών κοινής ωφέλειας χωρίς κανενός είδους αποζημίωση, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, ώστε να λειτουργεί για τα συμφέροντα της κοινωνίας και όχι μιας κοινοπραξίας καπιταλιστών. Με τους αγώνες μας θα σταματήσουμε το ξεπούλημα. Όπως και τις προηγούμενες φορές, με απεργίες, διαδηλώσεις και συντονισμό των κινητοποιήσεων! Απαιτούμε οι υποδομές της χώρας να μείνουν δημόσιες. Απαιτούμε τη διαγραφή του χρέους, αντί να σπαταλάμε το δημόσιο πλούτο και να θυσιάζουμε τα εργατικά δικαιώματα στο βωμό της αποπληρωμής του. Παλεύουμε για την αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την ΕΕ που με πρόσχημα το χρέος επιβάλλει μνημόνια και ιδιωτικοποιήσεις. Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!