• Πέμ, 20/07/2017 - 22:56
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την καταστολή σε βάρος της αντιφασιστικής κινητοποίησης την Τετάρτη 19/7

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αστυνομική καταστολή ενάντια στην αντιφασιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/7 με αφορμή τη μάζωξη μιας ολιγάριθμης ομάδας φασιστών και νεοναζί στο Λευκό Πύργο. Οι φασίστες στόχο είχαν να προκαλέσουν και να κηρύξουν το μίσος τους μία μέρα πριν την συμπλήρωση 43 χρόνων από το αποτυχημένο πραξικόπημα της χούντας (την οποία υμνούν) στην Κύπρο, η οποία άνοιξε το δρόμο για την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο.

Η αστυνομική βία, τα χημικά και η προκλητική-τραμπούκικη στάση των ΜΑΤ απέναντι στους διαδηλωτές αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι το κράτος συνεχίζει και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προστατεύει τις φασιστικές ομάδες και να εγγυάται την ασύδοτη δράση τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια, ενώ οι διώξεις αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος και η κρατική καταστολή ενάντια σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, από κινητοποιήσεις μέχρι καταλήψεις συνεχίζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια υπηρετεί πλήρως στα πλαίσια της πολιτικής "συνέχεια του κράτους", αφήνει ανέγγιχτους τους μηχανισμούς που επιτρέπουν την ανοιχτή συνεργασία αστυνομίας - ακροδεξιού παρακράτους, κρατά άθικτο το νομικό οπλοστάσιο ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες, όπως ο «τρομονόμος», ενώ συνεχίζονται οι διώξεις αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος, η καταστολή κινητοποιήσεων, αγωνιστικών πρωτοβουλιών, καταλήψεων. Η ξεδιάντροπη και υποκριτική «έκπληξη» της κυβέρνησης για περιπτώσεις όπως η συνεχιζόμενη φυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή, μόνο οργή προκαλεί στους εργαζομένους και τον αγωνιζόμενο λαό.  Είναι σαφές ότι έχει την πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση για την αστυνομική βαρβαρότητα που κάνει πλάτες στις παρακρατικές φασιστικές ομάδες.

Για την κινητοποίηση των μερικών δεκάδων φασιστών, υπήρξε πανκινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας νεκρές ζώνες στο κέντρο της πόλης. Φυσικά, το μόνο άγχος τους ήταν να προστατέψουν τους νεοναζί και να τους επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν πορεία ανεπηρέαστοι απ’ τους εκατοντάδες αντιφασίστες και αγωνίστριες που αντέδρασαν στο κάλεσμα-φαρσοκωμωδία.

Ο αγώνας ενάντια στους φασίστες που είναι τσιράκια των αφεντικών και την παρακρατική τους δράση θα συνεχιστεί και η κινητοποίηση της κρατικής καταστολής δεν μπορεί να τον σταματήσει.