• Τετ, 18/10/2017 - 11:36
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας εκπαιδευτικούς στην Τουρκία. Άμεση δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων τους

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας εκπαιδευτικούς στην Τουρκία

Άμεση δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων τους

 Το καθεστώς Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλη του 2016, έβαλε την Τουρκία σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και ουσιαστικά ξεκίνησε έναν πόλεμο ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα. Απέλυσε 100.000 εργαζόμενους του δημόσιου τομέα για πολιτικούς λόγους με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι αντιδράσεις του κινήματος αλληλεγγύης και του λαού ήταν άμεσες και ιδιαίτερα δυναμικές. Ανάμεσα σε αυτούς δυο απολυμένοι, η πανεπιστημιακός Nuriye Gülmen και ο εκπαιδευτικός Semih Özakça, επέλεξαν να αγωνιστούν για να ξαναπάρουν τη δουλειά τους ξεκινώντας απεργία πείνας.

Η απεργία πείνας των Nuriye και Semih προχωράει προς τις 250 μέρες. Είναι φυλακισμένοι αυθαίρετα, καθώς η απεργία πείνας δεν είναι φυσικά κάποιο αδίκημα. Κρατούνται σε άθλιες συνθήκες απομόνωσης με συνέπειες στην υγεία τους, ενώ απειλούνται με το βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης. Οι απεργοί πείνας δήλωσαν πως θα συνεχίσουν μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Είναι γνωστό ότι η φωνή αυτής της απεργίας πείνας απλώθηκε σ’ όλο τον κόσμο και έγινε σύμβολο αντίστασης κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης.

Είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλάι της Nuriye και του Semih, στο πλάι όλων των αγωνιστών ενάντια στις ακραίες αντιδημοκρατικές πρακτικές και το φασισμό. Πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα των λαών της Τουρκίας που αντιστέκονται, αγωνίζονται. Για να ζήσουνε η Nuriye και ο Semih πρέπει να αγκαλιάσουμε τον αγώνα τους και να διαδώσουμε τα δίκαια αιτήματα τους.

-να μην επιτρέψουμε στο καθεστώς Ερντογάν να δολοφονήσει τη Nuriye και Semih

-να αποφυλακισθούν οι εκπαιδευτικοί απεργοί πείνας! να γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους ! τα αιτήματα τους είναι και δικά μας

-η Nuriye και Semih να ζήσουν, να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

-να καταργηθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και θα συμμετέχει στην πορεία αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/10, στις 6μμ, από την Καμάρα.