• Τετ, 25/10/2017 - 19:01
Συνεχής αγώνας ενάντια στο σεξισμό, την εκμετάλλευση και την καταπίεση!

Συνεχής αγώνας ενάντια στο σεξισμό, την εκμετάλλευση και την καταπίεση!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει απερίφραστα κάθε περιστατικό έμφυλης σεξιστικής βίας και δηλώνει καθαρά ότι στις γραμμές της δεν χωρούν τέτοιες πρακτικές, ούτε οι φυσικοί φορείς τους.

Οι πρακτικές έμφυλης βίας δεν πρέπει να αποσιωπούνται, να συμψηφίζονται και να καλύπτονται, κατά κανέναν τρόπο, σε όλη την Αριστερά, πολύ περισσότερο στην αντικαπιταλιστική, επαναστατική και κομμουνιστική, αλλά και σε όλα τα κόμματα και μέτωπα, γενικότερα, στο εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Με σκοπό, όχι το συλλογικό στιγματισμό οργανώσεων, ούτε τον περιορισμό της αντιμετώπισης της σεξιστικής βίας με στενά οργανωτικούς όρους, αλλά την αποτροπή τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων ειδικά στη νέα γενιά, που παλεύουμε να είναι πρωτοπόρα στην πάλη υπέρ της απελευθέρωσης από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και κάθε σεξιστική καταπίεση και ανισότητα.

Σε συνθήκες όπου η καπιταλιστική κρίση και η επίθεση του κεφαλαίου εντείνουν την εκμετάλλευση των γυναικών και τη σεξιστική καταπίεση, τις  πρακτικές έμφυλης βίας μέσα στις προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε έναν  πρωτόγνωρο κοινωνικό κατακερματισμό και κανιβαλισμό μεταξύ των φύλων, δεν χωράει η παραμικρή υποτίμηση στα ζητήματα αυτά που λειτουργούν σε όφελος της διαιώνισης του καθεστώτος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας με τη διαίρεση της εργατικής τάξης.

Από αυτή τη σκοπιά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατανοεί ως προτεραιότητα το καθήκον να συνδέσουμε τον αντικαπιταλιστικό και ταξικό αγώνα για την κοινωνική χειραφέτηση της εργασίας με τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία καταπίεση, στον σεξισμό, την καταπίεση με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και κάθε είδους διακρίσεις.

Οφείλουμε να διευρύνουμε, μέσα στις γραμμές της επαναστατικής και μαχόμενης Αριστεράς, τη δημιουργική και συντροφική συζήτηση για το σεξισμό και τη γυναικεία απελευθέρωση, για μια μαρξιστική αντεπίθεση ενάντια στις κυρίαρχες αστικές και μικροαστικές αντιλήψεις. Αγώνας που οφείλει να είναι συνεχής και αφορά όλες και όλους που παλεύουν σ’ αυτό το σάπιο καταπιεστικό και εκμεταλλευτικό σύστημα.