• Σάβ, 04/11/2017 - 19:43
Τοπικές ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου για τις υποσχέσεις Κ. Μητσοτάκη από το προσυνέδριο της ΝΔ στα Γιάννενα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις υποσχέσεις Κ. Μητσοτάκη από το προσυνέδριο της ΝΔ στα Γιάννενα

 

Τις ίδιες αντεργατικές υποσχέσεις ήρθε να δώσει στα Γιάννενα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται σε τραγική θέση βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόζει το πρόγραμμά του. Πρότεινε «μείωση εισφορών» για τους εργοδότες, κάτι που ήδη το ζητάνε, όχι όμως για να «στηριχτεί η οικονομία» αλλά για να αυξήσουν τα κέρδη τους, ιδιωτικοποίηση της υγείας, ακόμα και ΕΣΠΑ για το επίδομα αλληλεγγύης.

Ειδικά το τελευταίο είναι η επιβεβαίωση της αποτυχίας των μνημονιακών πολιτικών που υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, με πιο πρόσφατο «παρκαδόρο» της ΕΕ και του ΔΝΤ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χιλιάδες πολίτες παίρνουν πενιχρά ποσά γιατί βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας και τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ κονταροχτυπιούνται για το ποιος σκέφτηκε πρώτος το μέτρο. Για το γεγονός ότι η πολιτική που εφαρμόζουν… εξ αδιαιρέτου οδήγησε τον κόσμο σε αυτή την κατάσταση, δεν λένε κουβέντα.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε άλλωστε υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και ενώ τώρα υπόσχεται προσλήψεις, ως υπουργός απέλυε σωρηδόν εργαζόμενους. Ήρθε να μας υποσχεθεί άλλου είδους πρωτοβάθμια υγεία, την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά άλλαξε δύο φορές όνομα στο ΙΚΑ και τελικά, το άφησε διαλυμένο, αφού πρώτα έβαλε τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα. Ούτε η ΝΔ, ούτε φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε για την απώλεια κρεβατιών ΜΕΘ, για τις περικοπές στα κονδύλια, για την ανάγκη για εργαζόμενους.

Δεν χρειαζόμαστε εναλλασσόμενους διαχειριστές της ίδιας πολιτικής που εχθρεύεται κάθε εργαζόμενο και κάθε εργατικό δικαίωμα. Δεν μας πείθουν οι συνεδριακές παράτες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που απλά εξηγούν τον τρόπο που θα διαιωνίσουν τη φτώχια και την εκμετάλλευση.

Δεν μας πείθουν-ανατρέπουμε αυτούς και τις πολιτικές τους. Αγωνιζόμαστε για δωρεάν, δημόσια, ισότιμη, καθολική περίθαλψη, ενάντια στο καθεστώς της ευρωμνημονιακής ασφυξίας

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπικές Ηπείρου