• Δευ, 07/01/2019 - 15:12
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών : Πολίτες χωρίς πρόσβαση στο νερό, χώρα χωρίς πολιτισμό

Πολίτες χωρίς πρόσβαση στο νερό, χώρα χωρίς πολιτισμό

Το νερό είναι πολιτισμός. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση του αποτελεί έναν από τους βασικούς δείκτες του βιοτικού επιπέδου μιας χώρας και του πολιτισμού μιας κοινωνίας.

Στην χώρα μας τα τελευταία μνημονιακά χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης βιώνουμε μια πρωτόγνωρη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα μας. Στον βωμό του αισχρού κέρδους εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, με εντολή Κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία νέα οικονομική προσέγγιση σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την προστασία της δημόσιας υγείας και την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Δημόσια αγαθά, όπως το νερό, αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα για να αποτελέσουν την δυναμική εκκίνηση της πολυπόθητης ιδιωτικής ανάπτυξης. Τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού όλης της χώρας μέσω της ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και των ΔΕΥΑ περνούν στον έλεγχο του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων προς πώληση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η διοίκηση της ΔΕΥΑ Σερρών εκχωρεί εξ’ ολοκλήρου την λειτουργία και την συντήρηση του βιολογικού καθαρισμού σε εργολάβο ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Με πρόσχημα το μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο παραχωρεί την καταμέτρηση υδρομέτρων, το μοίρασμα λογαριασμών και τις βλάβες σε εργολάβους αρνούμενη πεισματικά την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό. Συγχωνεύει και καταργεί τμήματα και υπηρεσίες δημιουργώντας έτσι τεχνητή δυσλειτουργία ώστε οι ιδιώτες να φαίνονται ως μοναδική λύση για την εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης.

 Το νερό αγαθό μόνο για αγαθιάρηδες

Τοπικοί άρχοντες, κομματάρχες, μαζί με εργολάβους θα κάνουν πως αγωνίζονται για το νερό, ο αγώνας όμως υπεράσπισης για πρόσβαση όλων των δημοτών σε φθηνό και υγιεινό νερό έχει αντιπάλους όλους τους παραπάνω. Αυτό αποτελεί άμεση ανάγκη για τους δημότες της πόλης μας να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα του προκειμένου το νερό να παραμείνει δημόσιο κοινωνικό αγαθό και αναπόσπαστο μέρος για τη διατήρηση της ζωής και την υγεία όλων μας.

 

Όχι στην διαχείριση του βιολογικού καθαρισμού από ιδιώτη

Όχι στην εκχώρηση τμημάτων της ΔΕΥΑΣ σε εργολάβους

Προκήρυξη για άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων της ΔΕΥΑΣ

Διαγραφή των χρεών ύδρευσης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση, ρεύμα και νερό

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΕΡΡΩΝ

Σέρρες, 7/1/2019