• Τρί, 23/04/2019 - 19:39
Τοποθέτηση μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νάουσας

Τοποθέτηση μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νάουσας

Η συνολική κρίση, επηρεάζει και την πολιτική. Με εμφανή παραδείγματα την διάλυση, ανασύνταξη, δημιουργία νέων κομμάτων. Από αυτήν δεν ξέφυγε ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Φτάνοντας σε σημείο να "κατεβαίνει" με διαφορετικούς συνδυασμούς σε κάποια μέρη. Αυτό έχει το κόστος του, δεν εξηγείται συναισθηματικά, ούτε από την συγκεκριμένη συγκυρία, αλλά από τη διαδρομή της ιδίας της οργάνωσης. Που ξεκίνησε σαν μέτωπο οργανώσεων, αλλά πολλοί από εμάς προσδοκούσαμε να υλοποιηθεί η υπόσχεση "υπέρβασης" και δημιουργίας μιας "ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών".

Η ύφεση του κινήματος επέδρασσε και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με οπισθοχωρήσεις στην ενότητα και κοινή δράση των μελών, τη λειψή δημοκρατία, τις "από πάνω" αποφάσεις ή τις αποφάσεις Συνδιασκέψεων που δεν υλοποιήθηκαν. Συνεχίζουμε ωστόσο να θεωρούμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως τον βασικό πόλο της αντικαπιταλιστικής αριστερά, της πάλης και των κινημάτων, και ότι έτσι πρέπει να διευρύνεται. Ζητούμε την άμεση πραγματοποίηση Συνδιάσκεψης αμέσως μετά τις εκλογές, όπου θα ξεκαθαρίζεται ο αντικαπιταλιστικός χαρακτήρας της και το περιεχόμενο του. Την έκδοση κοινής εφημερίδας, όπου όλοι θα εκφράζονται (ακόμη και αντιπαραθετικά, διαλεκτικά, δημιουργικά), χώρο για τις τοπικές οργανώσεις, αλλά και άλλες οργανώσεις και ανένταχτους. Κοινές οργανώσεις βάσεις, γραφεία και θεματικά τμήματα.

Τα προβλήματα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να λειτουργήσουν δημιουργικά και προωθητικά, με ένα βήμα πίσω, αλλά και δυο βήματα μπρος!! Χωρίς περιχαρακώσεις, κάθε είδους εγωισμούς και ηγεμονισμούς. Ώστε έτσι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, αισιόδοξα, στην απελπιστική, αποχαυνωτική και εκρηκτική κατάσταση των εργαζομένων της χωράς. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα παλέψουμε και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νάουσας!