• Τετ, 24/04/2019 - 13:43
Όχι στο όνομά μας! Για την «απόφαση» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας [συλλογικό κείμενο]


 

Χθες (22/4) κυκλοφόρησε στις λίστες των τοπικών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας και του ΠΣΟ ένα κείμενο που ισχυρίζεται ότι αποτελεί απόφαση της ολομέλειας των τοπικών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας που πραγματοποιήθηκε στις 6/4.

Το εν λόγω κείμενο είναι αυτούσια η πρόταση που κατέθεσαν στην ολομέλεια οι σ. του ΝΑΡ και επέμεναν να ψηφιστεί, παρόλο που η διαδικασία της συνέλευσης ολοκληρώθηκε με έντονες διαφωνίες ως προς το προτεινόμενο κείμενο και χωρίς να υπάρχει καν η απαραίτητη και τυπικά απαρτία των μελών. Παρόλο που όλα αυτά επισήμανθηκαν και στη συνέλευση από τη μεριά μας, υπήρχε επιμονή των σ. του ΝΑΡ να «αποφασίσουν» μόνοι τους προκαλώντας την αποχώρηση των σ. του ΣΕΚ και της Μετάβασης.

Δεν υπάρχει λοιπόν καμία απόφαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας, όπως επικαλούνται οι σ. του ΝΑΡ. Η επιμονή τους είκοσι μέρες αργότερα να εμφανίζουν τέτοιες «αποφάσεις» τραυματίζει την ενότητά μας και έχει μοναδικό στόχο να προμοδοτήσει τη διασπαστική δημοτική κίνηση που επιχειρούν να συγκροτήσουν οι σ. του ΝΑΡ, σε βάρος της «Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή».

Υπενθυμίζουμε ότι σε όλες τις προηγούμενες διαδικασίες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και της διασπαστικής κίνησης που επιχειρούν να συγκροτήσουν οι σ. του ΝΑΡ, δεν εξήγησαν ποτέ γιατί επιλέγουν να δημιουργήσουν μια νέα δημοτική κίνηση πέρα από την «Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή», η οποία συσπειρώνει αγωνιστές και αγωνίστριες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ευρύτερο κόσμο του εργατικού κινήματος και της μαχόμενης αριστεράς. Δεν διατυπώθηκε ποτέ η παραμικρή πολιτική διαφωνία, αντίθετα οι σ. του ΝΑΡ ακόμα και στην ιδρυτική συνέλευση του διασπαστικού τους σχήματος δήλωναν ότι υπάρχουν οι όροι της συνεργασίας των δύο κινήσεων. Προφανώς γεννιέται το ερώτημα, αν υπήρχαν εξαρχής οι όροι συνεργασίας γιατί οι σύντροφοί του ΝΑΡ επέλεξαν την διάσπαση αντί της συμμετοχής στην «Ανταρσία στην Πάτρα», ώστε να συνδιαμορφώσουμε διακήρυξη, δράσεις και επικεφαλής, όπως επανειλημμένα είχαν καλεστεί να κάνουν;

Φοβόμαστε ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνεται από τις αντίστοιχες επιλογές των σ. και σε άλλες πολεις, όπως πχ στην Αθήνα. Πρώτα προχωράμε σε διασπάσεις και μετά καλούμε σε ενότητα και συνεργασία των διασπασμένων σχημάτων...

Όλες και όλοι που συσπειρωνόμαστε στην «Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή», μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αποφασιστικά την μάχη ενάντια στα Μνημόνια, τον ρατσισμό και τους φασίστες, τον εθνικισμό και τον πόλεμο, το σεξισμό και την καταπίεση. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την γνήσια αριστερή εναλλακτική, για να τα πάρουμε όλα πίσω, κόντρα στις λογικές της «χριστής διαχείρισης». Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα και να επιβάλει τις λύσεις του αντικαπιταλιστικού προγράμματος. Μ’ αυτό το στόχο θα δώσουμε και την μάχη των επικείμενων εκλογών, για να βγει ενισχυμένη η αντικαπιταλιστική επαναστατική αριστερά μέσα κι έξω από τα δημοτικά συμβούλια. Σ’ αυτές τις μάχες δεν περισσεύει καμία και κανένας!

Μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας