• Τετ, 08/05/2019 - 23:46
Τι ψηφίζουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα; [του Παναγιώτη Μαυροειδή]

Τι ψηφίζουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα;

Παναγιώτης Μαυροειδής*

Για τους αριστερούς και κομμουνιστές που θέλουν να σέβονται τις αξίες και τα προτάγματα στο όνομα των οποίων μιλούν, η μόνη σχέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την αριστερά, είναι η τεράστια ζημιά που της προκαλεί.

Ποια «άλλη πολιτική»;

Δεν αντέχει σοβαρής υποστήριξης η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει μια «άλλη πολιτική», από αυτή της ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Πρώτον, διότι εφαρμόζει μια άγρια μνημονιακή πολιτική διαρκούς λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων, εξάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων, φορο-λεηλασίας και αιματηρών πρωτογενών πλεονασμάτων σχεδόν, 4,5% κάθε χρόνο (όσο είχε συμφωνήσει ο Σαμαράς της ΝΔ!)

Δεύτερο, διότι πούλησε εν ψυχρώ την εκφρασμένη ενάντια σε θεούς και δαίμονες λαϊκή διάθεση στο δημοψήφισμα του 2015 για ρήξη με την ΕΕ, μετατρέποντας το ΌΧΙ στα μνημόνια και την Επιτροπείας σε ΝΑΙ στη δουλική υποταγή.

Τρίτο, διότι έδωσε φτερά στα πανιά της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, αφενός με την τετραετή συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, όσο και με την απίστευτη καθυστέρηση της δίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Τέταρτο, διότι έχει το θράσος να εφαρμόζει μια δεξιά αστική ευρωενωσιακή πολιτική, στο όνομα της αριστεράς, διασύροντάς την.

Πέμπτο, διότι λειτούργησε ως πλυντήριο ξεπλύματος για ότι πιο διεφθαρμένο έχει βγάλει το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ (πχ Μ. Ρεπούση, Μ.Ζορμπά, Ν. Μπίστης, Ν. Μουζέλης κλπ), το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη Παπανδρέου (πχ Ρ. Βάρτζελη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου κλπ), ρετάλια του ΠΑΣΟΚ της αυλής τους Ανδρέα Παπανδρέου (πχ Σ. Τζουμάκας), την Καραμανλική δεξιά (πχ Παπακώστα), τη ΔΗΜΑΡ του Δεύτερου Μνημονίου και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Ούτε καν «άλλο χαρτί»!

Στις 4 από τις 13 Περιφέρειες (Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Θεσσαλία, Ν. Αιγαίο), ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρει στους πρώην ψηφοφόρους του ούτε καν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα «άλλο χαρτί», ένα δικό του ψηφοδέλτιο. Όπως είναι γνωστό σε αυτές τις Περιφέρειες αλλά και σε δεκάδες Δήμους σε όλη την Ελλάδα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πρώην ψηφοφόρους του να ψηφίσουν ως πρόβατα χωρίς γνώμη τους υποψηφίους ενός ΠΑΣΟΚ, που έχει ήδη πεθάνει. Ο πολιτικός εξευτελισμός, γίνεται έτσι τέλειος!

Με τον Κατσιφάρα του ΠΑΣΟΚ και του Πρώτου Μνημονίου;

Η περίπτωση της Δυτικής Ελλάδας, στο πρόσωπο του νυν Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα είναι χαρακτηριστική της κατάντιας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δήθεν πετυχημένος Περιφερειάρχης είναι «από την κούνια» άνθρωπος της εξουσίας και του «άρχειν», ως «παιδί από τζάκι». Σύμφωνα με το βιογραφικό του, από τα 22(!) χρόνια του και για 25 χρόνια ήταν «στέλεχος του ΕΟΤ», για να βγει στη συνέχεια δύο φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Υφυπουργός Δικαιοσύνης με τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Είναι μεταξύ αυτών που σήκωσε και τα δύο

χέρια υπερ του πρώτου Μνημονίου στις 6 Μαΐου του 2010 που ξεθεμέλιωσε τα πάντα και απογείωσε την κοινωνική φτώχεια και υπερχρέωση.

Αυτός είναι ο εκλεκτός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Ελλάδα! Κατά τα άλλα, θεωρεί τους τέως ψηφοφόρους του, άβολους ανθρώπους που απλά θα οδηγηθούν ως κοπάδι να υπογράψουν ιδιοχείρως τον εξευτελισμό τους, ρίχνοντας στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του Κατσιφάρα.

Τι αστείο! Την ίδια στιγμή στην κάλπη των ευρωεκλογών, υποτίθεται ότι οι ίδιοι άνθρωποι θα ψηφίζουν «αριστερά», διαλέγοντας ΣΥΡΙΖΑ…Μήπως τότε στους Δήμους κληθούν να ψηφίσουν και υποψήφιους Δημάρχους της ΝΔ για να συμπληρωθεί η Εθνική Μνημονίων;

Υπάρχει και η όρθια αριστερά, που δεν παραδίνεται!

Κόντρα σε αυτή την πολιτική κατάπτωση, υπάρχει η μαχόμενη αντικαπιταλιστική, κομμουνιστική αριστερά που στέκεται ΟΡΘΙΑ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την παρέμβασή της στις ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και (σε πολλές περιπτώσεις) και τις Δημοτικές εκλογές, διεκδικεί μέσα από τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες την ανατροπή προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Για ένα άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία έξω από την ΕΕ και τη λογική του κεφαλαίου και του κέρδους, για να ζήσει ο λαός σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και δυνάστες εγχώριους και Ευρωπαίους. Είναι μια αντάρτικη στάση, γνήσια αντισυστημική και ανατρεπτική. Αυτήν χρειαζόμαστε και αυτήν καλούμε και τους τέως ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξουν στις Περιφερειακές αλλά και στις ευρωεκλογές, γυρίζοντας την πλάτη στο «πρωτόκολλο παράδοσής» τους στο ΠΑΣΟΚ, που έχει υπογράψει η ηγεσία του με τον Κατσιφάρα.

* ο Παναγιώτης Μαυροειδής κατάγεται από τον οικισμό Κωστομέρα της Μίνθης στο Δήμο Ζαχάρως. Είναι μέλος ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα

 

Πηγή: ΕΡΑ Πύργου