• Δευ, 13/05/2019 - 15:28
Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ηπείρου για την επίσκεψη Τσίπρα στη περιοχή

Επικοινωνιακά προεκλογικά πυροτεχνήματα και αντιστροφή της πραγματικότητας χαρακτηρίζουν την επίσκεψη Τσίπρα στη περιοχή μας την ώρα που πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων , πορεία ενάντια στα συμφέροντα που εκπροσωπεί αυτός και η κυβέρνησή του.
Μίλησε για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης, για το ότι η Ελλάδα έγινε συνώνυμο της ανάκαμψης, ότι έβαλε τέλος στην λιτότητα κτλ. Ξέχασε να μας μιλήσει για τα αιματηρά πλεονάσματα, την διαρκή επιτροπεία της ΕΕ, για τον επικίνδυνο δρόμο της λυκοσυμμαχίας με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και τον φασίστα της Αιγύπτου, για το ληστρικό χρέος που συνεχίζει να πληρώνει ο ελληνικός λαός και για το «μνημόνιο διαρκείας» που θα συνεχίζεται μέχρι το 2060.

Μας μίλησε για την «προοδευτική» διακυβέρνηση παντού και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά αφού μαζί με όλους αυτούς στους οποίους απευθύνεται προώθησαν και προωθούν μια λογική καταστροφικής (τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους εργαζόμενους ) ανάπτυξης για την περιοχή μας , με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την παράδοση των πάντων σε ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ειδικά για τα μέτρα που ανακοίνωσε αποτελούν πρόκληση για τον κόσμο των εργαζομένων με καθηλωμένους μισθούς, τους ανέργους, τους φτωχούς και νέους/ες της χώρας.  Από τα 15 δισ. που έχουν «μπει στην άκρη» μέχρι τώρα ως αποθεματικό και έχουν βγει από τη λεηλασία των λαϊκών στρωμάτων στα μνημονιακά χρόνια, τα μέτρα αφορούν ένα ελάχιστο μέρος τους, της τάξης του 1,5 δισ. ή 10% (1,1 δισ. για μέτρα στο 2019 και μόνο ένα μικρό κλάσμα από τα 1,3 δισ. για μέτρα στο 2020), καθώς η πλειοψηφία αυτών είναι παροχές προς το κεφάλαιο. Ακόμα κι αυτά τα ελάχιστα μέτρα είναι αποτέλεσμα της λαϊκής κατακραυγής και των αγώνων εργαζομένων και συνταξιούχων και βέβαια προσπαθούν να ακυρώσουν τις διεκδικήσεις τους Για παράδειγμα  η ελάχιστη παροχή των 400-500 ευρώ τον χρόνο ως “13η σύνταξη”, (αναπόφευκτη άλλωστε καθώς ανάμεσα στα άλλα υπήρχαν και δεκάδες δικαστικές αποφάσεις) έχει σαν στόχο να ακυρώσει οριστικά την διεκδίκηση για πλήρη ανάκτηση της 13ης-14ης σύνταξης και μισθών εξολοκλήρου και για όλους και να σταθεροποιήσει την κατάργηση των δώρων, ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στους εργαζόμενους .παχιά λόγια σε εγκαίνια, ούτε τα επιδόματα επιβίωσης μπορούν να χρυσώσουν το χάπι. 

Ο λαός της περιοχής μας έχει βιώσει στο πετσί του τη πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά και όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων . Ούτε οι φωτογραφίες ούτε τα παχιά λόγια σε εγκαίνια, ούτε τα επιδόματα επιβίωσης μπορούν να χρυσώσουν το χάπι.

Καλούμε το λαό της Ηπείρου και της Λευκάδας να μπει στη πρώτη γραμμή των αγώνων προκειμένου να βάλουμε φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ που προσπαθεί να μας πλασάρει ο κ. Τσίπρας  ….για προοδευτικά. Να μην τους αφήσουμε να συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο.

Παλεύουμε ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την δεξιά αντιπολίτευση και όλο το αστικό πολιτικό σύστημα που στηρίζει και εφαρμόζει τα ευρωμνημόνια και στους αγώνες και στις εκλογές. Αγώνας για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις και σταθερή δουλειά κόντρα στην εργασιακή “ευελιξία” και επισφάλεια. Ούτε ένα ευρώ για το χρέος. Όχι στα ματωμένα πλεονάσματα που βασίζονται στην μόνιμη λιτότητα και την υπερφορολόγηση του λαού.  Κοινωνικές δαπάνες για τις ανάγκες μας για δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, για αυξήσεις στις συντάξεις, για τη χρηματοδότηση των δημοτικών υπηρεσιών. Ρήξη με την ΕΕ και τους “θεσμούς” της που αναπαράγουν και διευρύνουν τις ανισότητες ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, ανάμεσα στο κεφάλαιο και στους εργάτες. Ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, σε όλες τις κάλπες του Μάη, που στηρίζει αυτούς τους αγώνες και παλεύει για να περάσει ο πλούτος στον έλεγχο αυτών που τον παράγουν. 

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Συνεργασία για την Ανατροπή