• Παρ, 24/05/2019 - 17:52
Απέναντι στον ψεύτικο παράδεισο του Αλέξη και στην αληθινή κόλαση του Κούλη, την Κυριακή ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις κάλπες. [του Γιώργου Ράγκου]
 
του Γιώργου Ράγκου, μέλος της ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποψήφιου ευρωβουλευτή 
 
Ο Τσίπρας προσπαθεί, από τα κανάλια και τις εφημερίδες, να μας πείσει ότι τα μνημόνια είναι πίσω μας και το αύριο τώρα ξεκινάει με το “πρόγραμμα για τους πολλούς” του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, όσα επικοινωνιακά τρυκ και αν χρησιμοποιήσει, η αλήθεια είναι ότι, ακόμη και τα προεκλογικά φιλολαϊκά μέτρα ελάφρυνσης, έχουν ταξικό πρόσημο υπέρ των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Το ποσό που θα διατεθεί για την "επιστροφή" της κλεμμένης 13ης σύνταξης είναι πάνω από εφτά φορές μικρότερο από αυτά που την ίδια στιγμή εκταμιεύει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την πληρωμή των τόκων του χιλιοπληρωμένου χρέους στους τραπεζίτες που με τη σειρά τους βάζουν χέρι στο λογαριασμό επικούρησης των συνταξιούχων, προχωράνε σε απολύσεις, ρευστοποιούν τα “κόκκινα δάνειά” για να περάσουν στον έλεγχο και στο έλεος των αρπακτικών funds. 
 
Η δέσμευση του Τσίπρα στη συνέντευξη του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, στην εφημερίδα του Σίτι του Λονδίνου, είναι ξεκάθαρη. Θα συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις, τα κίνητρα για τους επενδυτές, τα πλεονάσματα των προϋπολογισμών, όπως δήλωσε: “οι μεταρρυθμίσεις είναι σαν το ποδήλατο, άμα σταματήσεις πέφτεις” και γι' αυτό η εφημερίδα είχε κάθε λόγο να τον χαρακτήρσε ως τον πολιτικό που τώρα σβήνει φωτιές αντί να τις φουντώνει. 
 
Άρα, όποιος "δημοσιονομικός χώρος" θα δημιουργηθεί, από τα λεφτά που κλέψανε με τα μνημόνια από τους μισθούς και τις συντάξεις μας, ο Τσίπρας δεσμεύεται ότι η πλειοψηφία του θα συνεχίσει να τηγαίνει στους βιομήχανους και στους τραπεζίτες για να βγουν από τη κρίση ενώ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν να μην πέσουν από το ποδήλατο οι "μεταρρυθμίσεις" για να δούνε κάποια “ελάφρυνση”, όπως αυτή της πιθανής αύξησης της κατώτατης σύνταξης κατά 50 ευρώ που είχε το θράσος να διαφημίσει στο STAR. 
 
Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή η πραγματικότητα είναι που ανοίγει την όρεξη στον Μητσοτάκη να απαιτεί να πάει όλος ο δημοσιονομικός χώρος στα αφεντικά, με περισσότερες και μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στους βιομήχανους, να αποδιοργανωθεί περισσότερο η αγορά εργασίας για να δουλεύουμε και εφτά μέρες τη βδομάδα άμα το θελήσουν τα αφεντικά. 
 
Αυτή είναι η πραγματικότητα και στην ΕΕ, στην οποία περηφανεύεται ότι μας έβαλε η Νέα Δημοκρατία και την οποία μας υποσχόταν ότι θα την άλλαζε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 για να φτάσει τώρα να υποκλίνεται στις χειρότερες επιλογές της. Να πνίγει τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και να μαντρώνει σε στρατόπεδα όσους καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα, να αφήνει τους τραπεζίτες να υπαγορεύουν την οικονομική πολιτική και ο Τσίπρας να τρέχει από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή να προβάλει την Ελλάδα σαν “κόμβο” της ΕΕ για οικονομικές και στρατιωτικές εξορμήσεις στην περιοχή αγκαλιά με το σιωνιστικό κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου.
 
Το πραγματικό ερώτημα είναι αν μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Εμείς λέμε ΝΑΙ μπορούμε. Ξέρουμε και ακούμε τις φωνές που λένε ότι “οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί και δεν μας παίρνει για κάτι καλύτερο”. Αλλά έχουν άδικο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτός ο θεματοφύλακας των συμφερόντων του μεγάλου κεφάλαιου, βρίσκεται σε κρίση σε Βορρά και Νότο, σε Ανατολή και Δύση. Από το Brexit που κινδυνεύει να γκρεμίσει το πολιτικό σύστημα στη Βρετανία και μαζί το οικοδόμημα της ΕΕ μέχρι τον γαλλογερμανικό άξονα, τον παραδοσιακό πυλώνα της ΕΕ, που τρίζει καθώς Βερολίνο και Παρίσι διαφωνούν για το τι είδους “μεταρρυθμίσεις” χρειάζεται η ΕΕ, από τη Γαλλία και τα Κίτρινα Γιλέκα, μέχρι την Ιταλία με το πιο χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα και την Ισπανία με τα σκάνδαλα και την κατάρρευση της δεξιάς.
 
Στον αντίποδα, εργατική τάξη και νεολαία σε όλη την Ευρώπη βράζουν από οργή για τις ατέλειωτες “θυσίες”, για τα ρατσιστικά εγκλήματα απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες, για την άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών. Στην Αυστρία κατάρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός δεξιάς-ακροδεξιάς όταν ο, "αντισυστημικός" φασίστας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Στράχε αναγκάστηκε να παραιτηθεί καθώς αποκαλύφθηκε ότι παζάρευε εργολαβίες, με απ' ευθείας αναθέσεις, με αντάλλαγμα τη στήριξη του από συγκροτήματα ΜΜΕ. Το ίδιο βράδυ των αποκαλύψεων 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Καγκελαρία. Το αντιφασιστικό κίνημα επέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης.
 
Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχουμε τη δύναμη να χαλάσουμε τα σχέδια του Κούλη στην Ελλάδα για μια κυβέρνηση σαν αυτή που τσακίστηκε στην Αυστρία. Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη που βγήκε στις πλατείες αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή και όλο τον ακροδεξιό συρφετό, στα πατριδοκάπηλα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, παριστάνει τώρα την “ήρεμη δύναμη” που μαζεύει Ψαριανούς και περιμένει να εισπράξει ψήφους από την απογοήτευση του κόσμου από τη δεξιά κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να τους φράξουμε το δρόμο.
 
Γι' αυτό έχει τεράστια σημασία να βγάλουμε ενισχυμένη και από τις κάλπες την αντικαπιταλιστική αριστερά που στηρίζει τους αγώνες και ενάντια στις αντεργατικές “μεταρρυθμίσεις” και ενάντια στους φασίστες. Είναι η ώρα της εκλογικής ανταρσίας με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις κάλπες. Σε όλες τις κάλπες την Κυριακή με τα ψηφοδέλτια ανταρσίας στο χέρι στις ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.