• Κυρ, 30/06/2019 - 10:31
Με τις γυναίκες μπροστά! [της Ζαννέτας Λυσικάτου]

Πηγαίνοντας στις βουλευτικές εκλογές οργανώνονται απεργίες σε πολλούς κλάδους που βάζουν στην προεκλογική ατζέντα τις πραγματικές μας ανάγκες. Αυτή είναι η απόδειξη πως δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. 

Οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ως τώρα ως αντικαπιταλιστική αριστερά, ενωτικά με τον κόσμο της αριστερας, της ΛΑΕ, του ΚΚΕ, τον κοσμο που στηριξε ΣΥΡΙΖΑ έχουν φέρει νίκες. Η πιο μεγαλειώδης, η μετατροπή της ημέρας της γυναίκας σε απεργιακή κινητοποιηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έδειξε ποια είναι η δύναμη της εργατικής τάξης και μάλιστα των γυναικών που δέχονται επιπλέον χτύπημα από τη λιτότητα με το κλείσιμο και τη συρρίκνωση δομών που ανακουφίζουν από τα οικογενειακά βάρη, τις σεξιστικές επιθέσεις, τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών.

 Η πρωτοβουλία για μια απεργιακή 8 Μάρτη που υιοθέτησε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθυνόμενη στα συνδικάτα και τις γυναικείες οργανώσεις για να οργανωθεί απεργιακή κινητοποίηση εκείνη την ημέρα ήταν μια αποκάλυψη. Αναδείχθηκε ένα κομμάτι εργαζόμενων, άντρες και γυναίκες, που παλεύουν μαζί ενάντια στα μνημόνια, γεμάτο οργή για τις περικοπές των δήμων, τα κλεισίματα των ΚΑΠΗ, τη συρρίκνωση των παιδικών σταθμών, που διεκδίκησαν από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους η 8 Μάρτη να μην είναι μια γιορτή μόνο για γυναίκες, αλλά μέρα απεργιακής διεκδίκησης για να δωθούν λεφτά για τις ανάγκες μας σε δήμους, σχολεία, νοσοκομεία και να στατήσουν οι σεξιστικές επιθέσεις. 

Ο αγώνας των γυναικών φέτος από τις ΗΠΑ του σεξιστή και ρατσιστή Τραμπ, την απεργία στη Google ενάντια στις σεξιστικές επιθέσεις, μέχρι την Ιαπωνία και πιο πρόσφατα την Ελβετία δείχνει το υποκείμενο των αλλαγών κι αυτό δεν είναι άλλο από την εργατική τάξη που χρειάζεται μια αριστερά ενωτική κι αιχμηρή που θα πάει τους αγώνες της μέχρι την νίκη. Δυνατή ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει δυνατότεροι αγώνες για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν! 

Zαννέτα Λυσικάτου 
Αντιπρόεδρος Συλ. Εργαζόμενων νοσ. Αγ. Σάββας, υποψήφια ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β3 Νότιου Τομέα
Δημοσιεύθηκε στην Εργατική Αλληλεγγύη Νο1379