• Παρ, 05/07/2019 - 15:56
ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τους νικηφόρους αγώνες του μέλλοντός μας! [του Βασίλη Τσολάκη]

Τσολάκης Βασίλειος*

 

Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι τμήμα του κόκκινου νήματος της
αριστεράς εκείνης που δεν υποτάχθηκε, δεν ξεπουλήθηκε, δεν ενσωματώθηκε.
Είναι κομμάτι και συνέχεια της αριστεράς της Εθνικής
Αντίστασης και του Εμφυλίου, του 114, του αντιδικτατορικού αγώνα και των
μεταπολιτευτικών αγώνων. Είναι παρακαταθήκη για το κίνημα και γι’ αυτό είναι
ιστορικό χρέος να ενισχυθεί και εκλογικά.

Για να δοθεί ένα ισχυρό χτύπημα στο ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά. Στον ΣΥΡΙΖΑ που η μόνη σχέση του με την Αριστερά είναι ότι την εξευτέλισε. Στον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε Μνημόνιο (ενώ έλεγε ότι θα τα σκίσει), που προχώρησε σε περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις από ό,τι οι προηγούμενες κυβερνήσεις της κρίσης (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά). Στις μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε η πιο σημαντική ιδιωτικοποίηση, αυτή του Ελληνικού,  για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει και την πιο σκληρή δήλωση αποκήρυξης, όταν ακόμη διεκδικούσε την εξουσία: «Αν υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις σαν το Ελληνικό, καλύτερα ψηφίστε Σαμαρά».

Για να δοθεί ένα ισχυρό χτύπημα-προειδοποίηση στη ΝΔ από τα αριστερά. Ότι πλέον απέναντι της δε θα έχει τη σκιά μιας ψευτοαριστεράς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των μνημονίων, αλλά μια αριστερά αντικαπιταλιστική, που ζητάει όλο το καρβέλι και όχι τα ψίχουλα. Που στέκεται απέναντι και στα ίσα στον κεντρικό προγραμματικό της λόγο και στον βαθύτερο αξιακό της πυρήνα. Ενάντια στον εθνικισμό, την ανάπτυξη των κερδών,την ιδιοκτησία του κεφαλαίου και των τραπεζών, την πολεμοκαπηλεία του ιμπεριαλισμού και της εγχώριας αστικής τάξης, την ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, την αξιολόγηση στην εργασία.

Για να δοθεί ένα μήνυμα ελπίδας στον κόσμο της φτωχολογιάς, της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Ο κόσμος που δεν έχει να περιμένει τίποτα, μόνο χειροτέρευση της θέσης του, παρά τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια και τον «ματωμένο» δημοσιονομικό χώρο που δημιουργούν οι πολυετείς θυσίες του. Οι άνθρωποι της δουλειάς και του αγώνα, οι νέοι που δε συμβιβάζονται πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο, να μιλήσουν, να ψηφίσουν και κυρίως να δράσουν ανατρεπτικά!

Για να δοθεί ένα δίδυμο μήνυμα μαυρίσματος στο ΣΥΡΙΖΑ και για τα μνημόνια που μας φόρτωσε, για την υποταγή, για τον διασυρμό της έννοιας της αριστεράς. Μήνυμα καταδίκης στη ΝΔπου θέλει να συνεχίσει την ίδια πολιτική με τη σημερινή κυβέρνηση, δίνοντας τα πάντα στο κεφάλαιο, στους εργοδότες και την ΕΕ. Δείχνοντας παράλληλα κόκκινη κάρτα στους φασίστες, τα τσιράκια του συστήματος στον εθνικισμό και στον σεξισμό!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κρίνεται, ορίζεται και θα ενισχυθεί βάζοντας μπροστά τη βασική προγραμματική της επαγγελία, δηλαδή τη συμβολή της στον αντικαπιταλιστικό πόλο που έχει ανάγκη η εποχή μας. Δε θα γίνει δωρητής σώματος στη ρεφορμιστική αριστερά και τα μπαγιάτικα σχέδια για παναριστερή αντιπολίτευση (και στη συνέχεια κυβέρνηση) αλά 1989 ή 2012.

Σε αυτή τη μάχη, οι αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής
αριστεράς, εντός και εκτός ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν μπορεί να είναι αμέτοχοι, αλλά ενεργοί
πρωταγωνιστές.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό πως ήδη πλήθος αγωνιστών από άλλα ρεύματα και αφετηρίες δίνουν την μάχη μαζί μας, μέσα ή δίπλα στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αυτή τη λογική.ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν, για να επιβιώσει το όνειρο!
ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τους νικηφόρους αγώνες του μέλλοντός μας! Για την κοινωνική ανατροπή
και την κομμουνιστική επαναθεμελίωση! Την Αριστερά της επανάστασης.

*Yποψήφιος βουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην εκλογική περιφέρεια
Τρικάλων

http://trikkipress.gr/ανταρσυα-για-τους-νικηφόρους-αγώνες-τ