• Δευ, 22/07/2019 - 19:27
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λευκάδας-Ανακοίνωση Συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων του Άγιου Νικήτα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λευκάδας

Ανακοίνωση Συμπαράστασης στον αγώνα των κατοίκων του Άγιου Νικήτα.

Από το προηγούμενο καλοκαίρι έως και σήμερα, οι μόνιμοι και εποχικοί κάτοικοι του Άγιου Νικήτα μαζί με φίλους της παραλίας του Μύλου, δίνουν μια βουβή μάχη ενάντια σε ακόμη μια περίπτωση ξεπουλήματος δημόσιου πλούτου.

Συγκεκριμένα , η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίου Νικήτα , δίνει έναν αγώνα ενάντια σε δυο επίδοξους επιχειρηματίες που, με την χυδαία και απροκάλυπτη υποστήριξη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λευκάδας, αποφάσισαν να εγκαταστήσουν ομπρελο-καθίσματα σε μια από τις τελευταίες παρθένες παραλίες της Λευκάδας, τον Μύλο.

Παρ’ όλη την περσινή κατάκτηση των αγωνιστών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας να αλλάξει μια ολόκληρη νομοθεσία και να φύγει η διαχείριση της παραλίας από τα χέρια της Κτηματικής Υπηρεσίας, και να μεταφερθεί στα δημοτικά συμβούλια, η υπηρεσία αυτή μαζί με τους επιχειρηματίες επιστρέφουν δριμύτεροι αυτό το καλοκαίρι και απροκάλυπτα επαναπροσδιορίζουν την ιδιοκτησία των τελευταίων, χαρίζοντας τους ουσιαστικά ένα ολόκληρο κομμάτι της παραλίας!

Πρέπει να γίνει αντιληπτό, σε κάθε τυχοδιώκτη και σε κάθε τοπικό ‘’άρχοντα’’, πως τη τύχη του κάθε τόπου τη καθορίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και πως την πρώτη και τελευταία κουβέντα την έχουν εκείνοι και μόνο εκείνοι.

Στην περίπτωση της παραλίας του Μύλου , οι κάτοικοι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνεις : Κάτω τα ξερά σας από τη παραλίας μας!

Την ώρα που η ελεύθερη πρόσβαση σε παραλίες και ακτές αμφισβητείται, την ώρα που ο φυσικός πλούτος μας εμπορευματοποιείται ο αγώνας μας κρίνεται ακόμη πιο αναγκαίος. Κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότερο γινόμαστε θεατές ενός τραγικού γεγονότος.

Οι ίδιοι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται σε μέρη όπως η Λευκάδα να μην είναι σε θέση να απολαύσουν την ομορφιά του εκάστοτε τόπου καθώς προσπαθούν να μας περάσουν το δόγμα «αν έχεις απολαμβάνεις, αν δεν έχεις τότε θα υπακούς». Αυτό ακριβώς προσπαθούν να πετύχουν στο παράδειγμα της παραλίας του Μύλου.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Έχουμε και εμείς δικαίωμα σε αυτή τη ζωή και θα το διεκδικήσουμε!

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, οι εκάστοτε πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις στόχευαν στο ξεπούλημα δημόσιας γης στο όνομα της ‘’επιχειρηματικότητας’’ και της δήθεν ανάπτυξης.

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν όπου μερικοί συμπολίτες μας , θεωρώντας πως τους ανήκει μέρος του φυσικού πλούτου της Ελλάδας προσπαθούν να αναπροσδιορίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα παραλιών, αιγιαλών, δημόσιων χώρων γενικά προς όφελος λίγων. Απέναντί τους, βρίσκουν οργανωμένα κινήματα και αγώνες κατοίκων οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν ως το τέρμα.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό όσον αγωνίζονται σθεναρά για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματά τους και είμαστε σε ετοιμότητα να αποκαλύψουμε τις διαπλοκές και τους σχεδιασμούς των ‘’ισχυρών’’ ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Καλούμε όλες τις Λευκαδίτισσες και όλους τους Λευκαδίτες να ενημερωθούν για τον αγώνα των κατοίκων του Άγιου Νικήτα και να τον στηρίξουν με τη φυσική τους παρουσία καθώς ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα του τόπου μας και η επιχειρηματοποίηση του , είναι αγώνας που μας αφορά όλους .

Τίθενται θέμα αξιοπρέπειας το αν είσαι υπέρ του να χαρίζονται κομμάτια γης σε επιχειρηματίες – αρπακτικά και να μετατρέπουν αυτόν τον τόπο σε ένα τεράστιο μεσιτικό γραφείο ή αν θεωρείς πως αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και να γίνει καλύτερος.

Εμείς, που όχι μόνο πιστεύουμε πως ο κόσμος μπορεί να αλλάξει αλλά έχουμε και συγκεκριμένο πλάνο έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα, ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λευκάδας, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε ο αγώνας των φίλων και κατοίκων του Άγιου Νικήτα να δικαιωθεί!